back to top
vasárnap, június 23, 2024

Ty Gibbs viheti a prímet a NASCAR Xfinity Series 2022-es szezonjában

Dátum:

Megosztás:

Persze nem csak Ty Gibbsre érdemes, figyelni, de az 54-es autóban ülő versenyző idén a bajnokság megnyeréséért száll harcba.

- Reklám -

Ty Gibbs 2021-ben a NASCAR Xfinity Series újoncának járó díjjal tűnt ki a mezőnyből, miután 18 próbálkozásból négy győzelmet és tíz top 10-es helyezést szerzett.

- Reklám -

2022-ben teljes szezonra készül, és a következő lépés Joe Gibbs 19 éves unokája számára az, hogy megbirkózzon a 33 futamból álló versenynaptár fáradalmaival.

Ez egy abszolút kritikus év lesz Ty számára, mert nem csak a futamgyőzelmekért fog versenyezni” – mondta David Wilson, a Toyota Racing Development elnöke.

- Reklám -

Ez az a pillanat, amikor vissza kell lépnie egy lépést, és meg kell győződnie arról, hogy a céljaink megfelelően összhangban vannak.

Elsősorban a bajnoki címért versenyez. Ez pedig nyilvánvalóan a futamgyőzelmekkel jár, de ez teljesen más gondolkodásmód, mint évente nyolcszor autóba pattanni.

A Joe Gibbs Racinges csapattársakról sem szabad megfeledkezni, hiszen idén ott lesz az alakulatnál a 2011-es Daytona 500 győztese, Trevor Bayne, az Xfinity veterán Brandon Jones, és és a fiatal Drew Dollar is.

Természetesen a címvédő Daniel Hemricet a soraiban tudó Kaulig Racingre is figyelni kell majd, ahova idén is visszatér majd AJ Almendinger is.

Érdekes lesz látni, hogy a Kaulig mennyi erőforrást tud szánni az Xfinity programjára, miután idén már a Cup Seriesre is koncentrálnia.

A nagy rivális, a JR Motorsports

Közben a széria másik domináns csapata, Dale Earnhardt Jr. csapata, a JR Motorsports is erősített az idei évre.

A már a tavalyi évben is a csapatnál versenyző Noah Gragson, Josh Berry, Justin Allgaier hármas mellé egy elképesztő fiatal tehetség érkezett – a teljes szezonra.

Sam Mayer már tavaly is versenyzett a csapatnál, de csak néhány versenyen. A legnagyobb eredményét a Truck Seriesben érte el 2020-ban, amikor domináns győzelmet aratott a széria Bristoli versenyén.

A Daytona International Speedwayen rendezett Beef. It’s What’s for Dinner. 300 (igen, tényleg ez a verseny neve – a szerk.) Xfinity szezonnyitón ott lesz Natalie Decker is.

A 24 éves hölgyversenyző bekerült a Busch Light programjába, az idei évben pedig a Reaume Brothers Racing csapatát fogja erősíteni néhány versenyen.

A szezon nagy hiányzója az utóbbi években domináló Austin Cindric lesz, aki idén már a NASCAR Cup Seriesben, a Team Penske csapatához igazolt.

Akikre még érdemes figyelni idén: Sheldon Creed, Brandon Brown, Santino Ferrucci, Jesse Iwuji

A NASCAR Xfinity Series szezonja magyar idő szerint február 19-én, szombaton, este 11 órakor kezdődik.