back to top
hétfő, május 20, 2024

Az utolsó edzést is behúzták a Fordok Daytonában

Dátum:

Megosztás:

Továbbra is töretlen a Ford dominancia a 64. Daytona 500 edzésein. A negyedik, záró szabadedzést a Wood Brothers Racing újonca, Harrison Burton nyerte.

- Reklám -

A magyar idő szerint délután megtartott 50 perces gyakorlás mérsékelt érdeklődés mellett zajlott. Egy esetleges balesettől tartva – mely akár a vasárnapi versenyen való indulást is megakadályozhatná – mindössze 19-en hajottak pályára.

- Reklám -

A legjobb eredményt a Wood Brothers Racing Forjdát terelgető Harrison Burton érte el. A 22 éves újonc legjobb ideje 47.782 ezred másodperc volt, ami mindössze 8 ezreddel volt gyorsabb, mint az őt követő Joey Logano legjobb köre. A Fordok ezúttal az első 9 helyet hódították el, a két gyakorláson is élen végző Michael McDowell azonban ezúttal nem lépett pályára.

Ott volt azonban a komplett Stewart-Haas Racing, akik közül Kevin Harvick 4., Chase Briscoe 5., Cole Custer 7., Aric Almirola pedig 8. lett.

- Reklám -

Az edzést többek közt a rajtelsőséget megszerző, bajnoki címvédő Kyle Larson, és az élete első Daytona 500-as szereplését kiharcoló korábbi Formula 1-es világbajnok, Jacques Villeneuve is kihagyta.

A Daytona-i program szombat 23:00-kor az Xfinity futammal folytatódik. A 64. Daytona 500 rajtjára vasárnap 20:30-kor kerül sor.

A 4. SZABADEDZÉS VÉGEREDMÉNYE – LINK