csütörtök, június 30, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapNASCARAz utolsó edzést is behúzták a Fordok Daytonában

Az utolsó edzést is behúzták a Fordok Daytonában

- Hirdetés -

Továbbra is töretlen a Ford dominancia a 64. Daytona 500 edzésein. A negyedik, záró szabadedzést a Wood Brothers Racing újonca, Harrison Burton nyerte.

A magyar idő szerint délután megtartott 50 perces gyakorlás mérsékelt érdeklődés mellett zajlott. Egy esetleges balesettől tartva – mely akár a vasárnapi versenyen való indulást is megakadályozhatná – mindössze 19-en hajottak pályára.

- Hirdetés -

A legjobb eredményt a Wood Brothers Racing Forjdát terelgető Harrison Burton érte el. A 22 éves újonc legjobb ideje 47.782 ezred másodperc volt, ami mindössze 8 ezreddel volt gyorsabb, mint az őt követő Joey Logano legjobb köre. A Fordok ezúttal az első 9 helyet hódították el, a két gyakorláson is élen végző Michael McDowell azonban ezúttal nem lépett pályára.

Ott volt azonban a komplett Stewart-Haas Racing, akik közül Kevin Harvick 4., Chase Briscoe 5., Cole Custer 7., Aric Almirola pedig 8. lett.

- Hirdetés -

Az edzést többek közt a rajtelsőséget megszerző, bajnoki címvédő Kyle Larson, és az élete első Daytona 500-as szereplését kiharcoló korábbi Formula 1-es világbajnok, Jacques Villeneuve is kihagyta.

A Daytona-i program szombat 23:00-kor az Xfinity futammal folytatódik. A 64. Daytona 500 rajtjára vasárnap 20:30-kor kerül sor.

A 4. SZABADEDZÉS VÉGEREDMÉNYE – LINK
- Advertisement -

Friss