kedd, június 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapNASCARDrew Dollar a Joe Gibbs Racing autójával debütál az Xfinity-ben

Drew Dollar a Joe Gibbs Racing autójával debütál az Xfinity-ben

- Hirdetés -

Drew Dollar szombaton debütál a NASCAR Xfinity Series-ben a Daytona International Speedway-en.

Hétfőn a Joe Gibbs Racing bejelentette, hogy Dollar a #18-as Toyota Suprával a négy daytonai és talladegai Superspeedway futamon fog indulni.

- Hirdetés -

A daytonai nyitóverseny után legközelebb április 23-án Talladega-ban indul. A második daytonai futama pedig augusztus 26-án lesz. Dollar Talladegára második alkalommal majd csak október 1-jén fog visszatérni.

Drew Dollar elsősorban az ARCA Menards Series-ben versenyzett, 2020-ban a Venturini Motorsports színeiben a negyedik helyen végzett a bajnokságban, mielőtt 2021-ben húsz futamból tizenegyet teljesített volna. 2021-ben három futam kivételével minden versenyen a legjobb tízben végzett, többek között övé volt pole pozíció és második lett a nyitó futamon Daytonában.

- Hirdetés -

Szintén a daytonai hétvégén futotta első Camping World Truck Series versenyét, ahol a tizedik helyen végzett a Kyle Busch Motorsports színeiben. További hét futamot teljesített a csapattal, bár azokat incidensek tarkították, és nem tudott a tizennyolcadik helynél előrébb végezni a továbbiakban.

A NASCAR Xfinity Series indulások mellett 2022-ben négy ARCA fordulót fog teljesíteni a Kyle Busch Motorsport-al. Az ARCA menetrendje Daytonában kezdődik az Xfinity futamával egy napon, és április 23-án Talladega-ban, május 14-én a Kansas Speedwayen, május 27-én pedig a Charlotte Motor Speedwayen is rajthoz áll.

A 21 éves versenyző a második megerősített pilóta a Joe Gibbs Racing 18-as számú autójában, miután Trevor Bayne múlt szerdán csatlakozott a csapathoz. A #18-as tavaly megnyerte az Xfinity bajnokságot a jelenleg a Kaulig Racingnél versenyző Daniel Hemric bravúros utolsó futamának köszönhetően.

- Advertisement -

Friss