back to top
vasárnap, június 23, 2024

A Jesse Iwuji Motorsports és a Chevrolet partnerek lettek az Xfinityben

Dátum:

Megosztás:

Jesse Iwuji és Emmitt Smith csapata 2022-től Camaro SS-t fog versenyeztetni.

- Reklám -

A Jesse Iwuji Motorsports egy Chevrolet Camaro SS-t fog indítani a NASCAR Xfinity Series-ben a 2022-es szezontól. A csapat két tulajdonosa Jesse Iwuji és a Pro Football Hall of Famer Emmitt Smith. Iwuji lesz a 34-es számú Empowering People More Camaro SS versenyzője is.

- Reklám -

Nem is lehetne számomra hitelesebb gyártói partner, mint a Chevrolet” – mondta Iwuji. „Amikor úgy döntöttem, hogy profi versenyzői karriert folytatok, elkezdtem több időt tölteni a Chevrolet Corvette C6 Z06-osomban, amely a mai napig a tulajdonomat képezi. Az a történet, hogy a haditengerészettől a NASCAR-ig jutottam, és hogy a Corvette-em kulcsszerepet játszott ezen az úton, nem csak hitelessé teszi ezt a partnerséget, hanem inspirálóvá is minden olyan ember számára, aki nagy célokat és álmokat szeretne megvalósítani. Ez az utazás reményt ad az embereknek, és megmutatja, hogy az élet valóban megjutalmazza azokat, akik elég sokáig elég erősek maradnak.

Iwuji az Egyesült Államok Tengerészeti Akadémiájára járt, és jelenleg a haditengerészet tartalékos tisztje, miután hét évig aktív szolgálatot teljesített. Karrierje során öt alkalommal indult a NASCAR Xfinity Series-ben 2020-2021 között, és 15 alkalommal a NASCAR Camping World Truck Series-ben 2018-2021 között.

- Reklám -

Több éve ismerem Jesse-t, és szeretem a szenvedélyét, a lendületét és a kitartását” – mondta Jim Campbell, a Chevrolet Performance és Motorsport alelnöke. „Amikor a Chevy megtudta, hogy a Hall of Famer Emmitt Smith-szel együtt szeretne csapatot alapítani, alig vártuk a lehetőséget, hogy együtt dolgozhassunk a pályán és azon kívül is. Izgatottan várjuk, hogy bejelenthessük ezt a partnerséget, és 2022-ben Daytonával kezdve együtt versenyezhessünk.

Iwuji és Smith akkor találkoztak először, amikor Smith szponzorálta az Iwuji által vezetett autót egy 2020-as versenyen. A páros 2021-ben indította útjára a Jesse Iwuji Motorsportot.

A Jesse Iwuji Motorsport izgatottan várja első szezonját

Először is, a csapatunk nem is lehetne izgatottabb a Chevrolet-vel való partnerség miatt, azért amit ez jelent a versenycsapatunknak és a rajongóknak, miközben megvetjük a lábunkat a NASCAR-ban” – mondta Smith. „Létfontosságú volt, hogy egy olyan gyártóhoz kötődjünk, amely nemcsak a legjobb technológiát nyújtja számunkra, hanem hisz Jesse támogatásában, hisz a hazánkat védő nagyszerű férfiakban és nőkben, hisz a sokszínűségben, és hisz mindabban, amit a csapatunk képvisel. A Jesse Iwuji Motorsports izgatottan várja, hogy a Chevy fontos szerepet töltsön be a sokszínűség, a méltányosság és a befogadás előmozdítására irányuló küldetésünkben a versenyzésben, és csatlakozzon Jesse fejlődéséhez, miközben álmait kergeti.

A Chevrolet mérnöki támogatást és útmutatást is nyújt a Jesse Iwuji Motorsports számára, és segít a csapattagok fejlesztésében.

Nagyon örülünk, hogy Jesse és Emmitt csatlakozott a Chevrolet versenyzői családunkhoz” – mondta Eric Warren, a Chevrolet NASCAR programokért felelős igazgatója. „Tisztelem, hogy Jesse nagy erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy folyamatosan javuljon, bármit is csinál. Úgy nőttem fel, hogy figyeltem és szurkoltam Emmittnek. Segítünk majd irányítani ezt a fiatal csapatot, és mérnöki erőforrásokat is biztosítunk, hogy felgyorsítsuk őket a futamgyőzelmek felé vezető úton.

A Chevrolet 2021-ben 23. alkalommal nyerte meg a NASCAR Xfinity Series gyártói bajnokságát, többször, mint bármely más gyártó. Ez volt a Chevrolet hetedik bajnoki címe azóta, hogy 2013-ban a Camaro SS lett a sorozat zászlóshajója. A Team Chevy versenyzői tavaly a 33 futamból 15-öt megnyertek.

A Jesse Iwuji Motorsports megjelenése folytatja a NASCAR-ban az új csapatok felbukkanásának izgalmas trendjét, és sok sikert kívánunk Jesse-nek, Emmittnek és új partnereiknek a Chevroletnél az Xfinity Series első szezonjában” – mondta Steve Phelps, a NASCAR elnöke. „A Chevrolet ilyen és ehhez hasonló partnerségei bizonyítják elkötelezettségüket a sportágunk fejlődésének elősegítése iránt.

A Jesse Iwuji Motorsports a teljes szezonban indul, a bajnokság a Daytona International Speedwayen szombaton, február 19-én kezdődik.