back to top
csütörtök, május 30, 2024

A teljes Brandon Brown sztori és a legújabb fejezet: „Szeretnék tisztázni pár dolgot”

Dátum:

Megosztás:

Az idei Xfinity holtszezon legnagyobb sztorija minden kétséget kizáróan a Brandon Brown szponzora körüli botrány. Brown most szeretne tiszta vizet önteni a pohárba.

- Reklám -

Ahhoz, hogy értelmet nyerjen a Brown által megosztott nyilatkozat, muszáj végigvennünk kronológiailag az eseményeket.

- Reklám -

A teljes történet

Az egész egy talladegai futamgyőzelemmel kezdődött, ahol Brandon győzelmét beárnyékolta egy sajnálatos szurkolói skandálás, amely tisztán kivehető volt a NBC-s közvetítésben. A közönség az újdonsült amerikai elnököt „kritizálta”, de Brown igazából az NBC riportere miatt keveredett bele a történetbe, aki kicsit mást hallott. A hangos „F*** Joe Biden” skandálást „Let’s Go Brandon”-nek tolmácsolva kérdezte tovább a friss győztest. Amerikában ez futótűzként terjedt és a fiatal pilóta pillanatok alatt a politika kereszttűzében találta magát.

Ezt követően beindultak az események. Létrejött az LGB Coin, ami gyakorlatilag csak olaj volt tűzre. A Brandonbilt Motorsport kommunikációjából azt vehettük ki, hogy a sajnálatos események miatt nem talált más támogatót, így szinte egyetlen lehetőségként jelentették be egész éves partnernek az LGB Coin-t.

- Reklám -

A NASCAR sem maradhatott tovább tétlen, a hírt követően nem sokkal már érkezett is az újabb fordulat, az LGB Coin a szervezet szerint nem lehet Brown szponzora.

Adott volt tehát egy pilóta és egy csapat, akik elvileg lehetőség nélkül maradtak, gyakorlatilag önhibájukon kívül belekeveredve egy politikai harcba, a hivatalos tiltás után pedig nehéz kilátásokkal a 2022-es évre. Ekkor szólalt meg egy korábbi támogató, aki szerint nem teljesen úgy van minden, ahogy a csapat állítja. A talladegai győztes futam szponzora szerint ők is és több más kisebb cég is kitartott volna Brown és a Brandonbilt Motorsports mellett, de a csapat ebből nem kért.

Ezt követte az a bejelentés, mely szerint a NASCAR fontolóra vette, hogy bevezet olyan szabályokat, amelyek a jövőben jelentősen korlátoznák politikai jellegű szponzorokat.

Az biztossá vált, hogy az LGB Coin nem szerepelhet a Brandonbilt autóján, de ettől függetlenül a támogató kitart a csapat mellett és újabb lépésként személyes szponzorává vált Brandon Brown-nak, így találva „kiskaput” a rendszerben.

Brandon Brown
Brandon Brown és Justin Allgaier (Talladega) | Fotó: Chris Graythen/Getty Images

Megszólal az érintett, Brandon Brown

A fent írt előzményeket követően jutottunk el oda, hogy most maga az érintett kíván tisztázni pár dolgot a meglehetősen kusza történetben. Brandon Brown Twitter-re írta ki a következőket.

Miután túláradó gyűlöletet kaptam, az elmúlt hetekben megpróbáltam távol tartani magamat a közösségi médiától és produktívabb dolgokra koncentrálni, hogy felkészüljek a következő szezonra. Sajnálatos módon akad valami, amit nem lehet tovább figyelmen kívül hagyni, miszerint az összes 2021-es partnerünk dobott minket, miután megnyertük Talladegát. Ez egy olyan félreértés, amit soha nem akartam sugallni.

A 2021-es szezon utolsó futama után egyetlen szerződést sem írtam alá a 2022-es szezonra. Nem azért, mert a partnereim elhagytak volna, hanem azért, mert még nem készítettünk szerződést, amit elküldhettünk volna. Ahogy a holtszezon folytatódott, az lgbcoin.io csapata egy olyan ajánlatot küldött, ami úgy tűnt, mintha egy álom vált volna valóra és bárki számára világos volt, aki tudta, milyen közel voltunk ahhoz, hogy a 2021-es szezon elején bezárjuk az ajtókat, hogy ez egy életre szóló lehetőség. Ez azt jelentette, hogy nem kell állandóan aggódnom a partneri lehetőségek miatt, mert az lgbcoin.io biztosítja a hátteret nekem és a BMS-nek. Kapitális tőkét ad nekünk, hogy bővítsük a szervezetünket, jobb felszereléseket használjunk, központosítsuk a szervezetünket egy versenyműhelybe, ami a motorsport szívében található és csökkentsük az állandó aggodalmat. Sokan közülünk időről időre megkérdeztek, hogy » mindannyian az egész szezonban foglalkoztatva leszünk-e? «.

Számomra nagy cél volt és még mindig az, hogy megváltoztassam az LGB jelentéséről szóló narratívát. Szeretném, ha konstruktív hangot adna azoknak, mint amilyen én is vagyok, akik valahol középen helyezkednek el és mindkét oldalhoz igazodó nézeteik vannak. Szeretném, ha valami pozitív és építő jellegű dologgá válna, nem pedig megosztóvá.”

Publikált levele végén elnézést kért Brandon Brown mindenkitől

„Minden korábbi és jelenlegi partneremtől, akik támogattak engem és a BMS-t, szeretnék bocsánatot kérni és felelősséget vállalni azért, ahogyan a holtszezont kezeltük. Minden lehetséges érzelem elárasztott decemberben és megbocsáthatatlan, hogy nem megfelelően tájékoztattuk őket a 2022-es terveinkről. Szeretném őszintén megköszönni mindannyiótoknak, hogy ilyen sokáig a versenypályán tartottatok és a legnagyobb mértékben tisztellek titeket, mint olyan embereket, akik kiálltak mellettem és lehetővé tették, hogy folytassam az álmaim elérését. Örökké hálás leszek.”

Mi várható a Brandonbilt Motorsports háza táján ezek után?

Az összes rendelkezésre álló információ szerint a csapat egész éves költségvetése az LGB Coin által biztosítva van. Brownék új csapatközpontot létesítettek, nem kell aggódnia a csapat tagjainak a munkájuk miatt sem, így összességében elmondható, hogy a BMS végül pozitívan jött ki a történetből. Ahogy Brandon is nyilatkozta hibáztak és egy biztos, nem lesz egyszerű visszaállítani azt a bizalmat, amit most csapatával sok ember felé eljátszottak. Azt, hogy a szurkolók körében milyen lesz Brown és a csapat fogadtatása, a szezon során meglátjuk majd.