back to top
kedd, május 28, 2024

A Kaulig Racing nagy erőkkel érkezik a NASCAR Cup Seriesbe

Dátum:

Megosztás:

Matt Kaulig sokáig egy ház körül használható eszköz megalkotásáról volt híres, ma már azonban a NASCAR egyik leggyorsabban fejlődő csapatának tulajdonosa.

- Reklám -

A LeafFilter alapvetően egy szűrő, amely megakadályozza, hogy a levelek és a törmelék eltömítse az ereszcsatornákat. A cég éves forgalma mintegy 1 milliárd dollár.

- Reklám -

Matt Kaulig az Associated Pressnek adott interjút múlt héten, a Los Angeles Coliseum-i, történelmi Busch Light Clash előtt.

Úgy gondolom, hogy egy csomó nagyszerű emberrel vagyunk körülvéve, akik nálunk dolgoznak” – mondta. „Most itt állok, és a LeafFilter (márkajelzéssel) van tele minden, ami itt van a Coliseumban, a sport egyik legnagyszerűbb helyszínén.

- Reklám -

Az üzletember 2005-ben kezdte el fejleszteni a LeafFiltert, és 32 évesen mindent beleadott abba, hogy a céget Ohio-i otthona garázsából az ország egyik legjobb termékévé tegye.

Kaulig ma már egy olyan vállalkozás tulajdonosa, amelynek 140 telephelye van az Egyesült Államokban és Kanadában.

Amikor eljött az idő, hogy reklámozza ereszcsatorna-védőit, Kaulig a marketing-költségvetéséből a NASCAR szponzorálásba vágott bele.

A LeafFilter 2015-ben 24 versenyt szponzorált egy Xfinity Series versenyzőnek, de Kaulig azon tűnődött, hogy miért fizet valaki másnak azért, hogy reklámozza a cégét.

A Kaulig Racing végül 2016-ban debütált az Xfinity Seriesben. 2021-ig bezárólag a csapatnak 14 győzelme és három Xfinity bajnoki címe lett. AJ Allmendinger visszatért korai nyugdíjából, hogy Kaulignál versenyezzen, és segítse a szervezet növekedését.

A csapat eddigi legnagyobb sikere: AJ Almendinger győzelme a NASCAR Cup Series Indianapolisi állomásán
A csapat eddigi legnagyobb sikere: AJ Almendinger győzelme a NASCAR Cup Series Indianapolisi állomásán Fotó: Stacy Revere/Getty Images/NASCAR Media

Irány a NASCAR Cup Series

A fejlődés következő lépcsőfokát a Cup Series versenyzés jelentette. A csapat az elmúlt szezonban 10 premier kategóriás versenyen indult, Allmendinger pedig az Indianapolis Motor Speedwayen megszerezte az alakulat első győzelmét.

Idén már teljes szezont fut majd a 31-es Kaulig Racing autó, melyet Justin Haley fog vezetni, míg Allmendinger a 16-os rajtszámú gépet Daniel Hemric-kel és Noah Gragsonnal osztja majd meg.

Kaulig egyik legfontosabb barátját, és jobb kezét Chris Rice-t, a NASCAR-ban ismerte meg, és ma már ő a csapat elnöke. A duó segített AJ Allmendinger versenyzés iránti szenvedélyének újraélesztésében, melynek eredményeként tavaly hat futamot nyert az Xfinity Seriesben.

Allmendinger a 22 éves Haley-re úgy hivatkozik, mint a kisöccsére, és Kaulig nagyon büszke arra, hogy az Xfinityben eltöltött három szezon alatt Haley ennyit fejlődött.

Jól kell szórakoznunk, és igazából a kezdetek óta ez a mentalitásunk. Miért szánnánk erre az évünk nagy részét, ha nem éreznénk jól magunkat.

Több oldalról is élvezzük a munkákat; szeretünk versenyezni, szeretünk üzletelni, és azt akarjuk, hogy mindenki a csapatunknál dolgozik szeresse azt amit csinál.