back to top
vasárnap, május 26, 2024

Corey Heim vezeti fel a mezőnyt az ARCA szezonnyitójára

Dátum:

Megosztás:

Harminchét versenyző nevezett az ARCA Menards Series szezonnyitójára a Daytona International Speedwayen, Corey Heim indul a pole-ból.

- Reklám -

A Venturini Motorsports versenyzője 183,113 mp/h-s sebességet átlagolt a leggyorsabb körében, ezzel épphogy megelőzte csapattársát, Gus Deant.

- Reklám -

A Venturini Motorsports egyébként is domináns teljesítményt nyújt általában Daytonában, hiszen az utóbbi négy alkalommal az ő versenyzői húzták be a győzelmet.

Corey Heim ráadásul tavaly az ARCA Menards Series összes superspeedway versenyén győzedelmeskedni tudott.

- Reklám -

A csapat idén a soraiban tudhatja Toni Breidinger-t is, aki a Busch Light támogatását is megszerezte az idei évre.

Venturinék azonban egy fontos láncszemet elveszítettek, hiszen Drew Dollar idén már a Kyle Busch Motorsport 18-as autóját fogja vezetni. Dollar azonban csak négy versenyen fog indulni az ARCA-ban.

A többi versenyen az ARCA Menards Series East címvédője, Sammy Smith ül majd az autóban. A 17 éves versenyzőt azonban a korhatári korlátozások megakadályozzák abban, hogy Daytonában rajthoz álljon.

A Rev Racing egy igazán tiszteletreméltó projektet vett a kezébe, hiszen a NASCAR Drive for Diversity program két kiemelt tehetségének, Nick Sanchez-nek és Rajah Caruth-nak ad lehetőséget idén.

Caruth nemrégiben kapta meg a 2021-es Wendell Scott Trailblazer Awardot, amellyel a NASCAR Advance Auto Parts Weekly Series fiatal kisebbségi vagy női versenyzőjét tüntetik ki, aki áttöri a korlátokat és egyedülálló utat nyit a sportág ranglétráján.

Egy másik versenyző, aki Daytonában kezdi meg első teljes idejű szezonját az ARCA Menards Series-ben, a 29 éves Amber Balcaen.

A Rette Jones Racing a múlt hónapban jelentette be, hogy Balcaen 2022-ben a teljes ARCA Menards Series versenynaptárában fog versenyezni.

A kvalifikáció teljes eredménylistája

Az ARCA Menards Series első versenye magyar idő szerint február 19-én, 19:30-kor rajtol majd el Daytonában.