back to top
csütörtök, május 30, 2024

Austin Cindric készen áll a NASCAR Cup Series debutálásra

Dátum:

Megosztás:

Bár édesapja pozíciója – Tim Cindric a Team Penske elnöke – miatt sokan azt gondolták, Austin Cindric csak a neve miatt jutott el oda, ahova, az eddigi eredményei nem ezt mutatják.

- Reklám -

Amióta 2015-ben debütált Brad Keselowski Truck Series csapatában, a jelenleg 23 éves Cindric szembesült a kérdésekkel, hogy a karrierje előrehaladása a származásához kötődik-e.

- Reklám -

Mégis, mióta 2017-ben csatlakozott a Team Penske Xfinity Series programjához Austin a sorozat egyik legjobb versenyzője lett, és a következő négy szezonban 13 győzelmet és egy bajnoki címet gyűjtött össze.

Azt hiszem, mindenki látta, hogyan teljesített. Úgy éreztük, hogy már tavaly készen állt arra, hogy megtegye a következő lépcsőt (a Cup Seriesben)” – mondta Walt Czarnecki, a Team Penske alelnöke.

- Reklám -

Ekkor azonban még nem volt helyünk, de aztán Brad továbblépésével adódott a lehetőség. Soha nem volt kétségünk afelől, hogy a Cup csapatunkban fog versenyezni.

Czarnecki elmondta, véleménye szerint Cindric kiemelkedik majd első teljes Cup-szezonjában, amikor a 2-es számú Fordot vezeti majd.

„Azt szeretnénk, hogy az élmezőnyben versenyezzen, tovább tanuljon, fejlessze a kapcsolatát a crew chief-jével – Jeremyvel (Bullins) – és egy szilárd alapot építsenek” – tette hozzá Czarnecki.

Szerintem fog-e futamot nyerni? Úgy gondolom, hogy meg fog nyerni egy versenyt, talán többet is, de ez nem a kitűzött célok egyike.

Austin Cindric a Next Gen teszten
Austin Cindric a Next Gen teszten / Fotó: Jared C. Tilton/Getty Images/NASCAR MEDIA Site

Austin Cindric jókor érkezik meg a premier kategóriába

Cindric, aki sikeres sportautó-versenyző volt, mielőtt NASCAR-karrierjét megkezdte volna, már bizonyította, hogy a NASCAR egyik legjobb épített pályás versenyzője.

Mivel az új Next Gen autók egyre inkább hasonlítanak a GT autókra, ezért nagy esélye lesz majd az újoncnak.

Nagyszerű emberek vettek körül, és úgy érzem, hogy a Team Penske csapatán sokan vannak, akiknek köszönhetően ott vagyok, ahol most vagyok” – mondta Cindric a Motorsport.com-nak.

Amikor Bandolero és Legends autókkal versenyeztem, még az álmaimban sem gondoltam volna, hogy valaha is a 2-es számú autót fogom vezetni.

Emlékszem, hogy Brad Keselowskival voltam mindig, amikor videójátékoztam a pincében” – emlékezett vissza a 23 éves versenyző.

Az otthoni hálószobámban még mindig van egy aláírt kép Brad-től, miután megnyerte a versenyt Bristolban.

Ez az, amiért szenvedélyesen rajongok. Ez tart ébren éjszakánként. Ez az, ami miatt felkelek az ágyból reggel, de most itt az ideje, hogy végre elkezdjem csinálni. Örülök, hogy eljött az idő.