back to top
péntek, június 21, 2024

Kezdődik a NASCAR Truck Series, Hailie Deegan is az esélyesek között

Dátum:

Megosztás:

Péntekről szombatra virradóra kezdődik a NASCAR Truck Series 2022-es szezonja, ahol Hailie Deegan visszavágásra készül.

- Reklám -

Kezdjük is talán a Ford Performance egyik legígéretesebb tehetségével. A hölgyversenyző nehezen mutatkozott be tavaly a kategóriában, idén azonban nagy erőkkel készül arra, hogy megmutassa valódi tehetségét.

- Reklám -

Időbe fog telni, hogy eljussak oda, ahova szeretnék. Az idei szezonban szeretnék folyamatosan fejlődni, versenyzőként, és emberként is. A legjobb önmagam akarok lenni” – jelentette ki határozottan Deegan a szezon előtti média napon.

Ben Rhodes címvédőként várja a szezonkezdetet, és Deegan mellett a szezon egyik másik nagy esélyese. A fiatal versenyző híres maradt arról a bizonyos sajtótájékoztatóról, amikor bajnoki címe után spicces állapotban ült be nyilatkozni.

- Reklám -

Őszintén szólva, egészen a sajtótájékoztatóig mindenre emlékszem. Utána kicsit elhomályosodtak a dolgok, aztán adtak egy csomó vizet és valami rágcsálnivalót és egyből jobban éreztem magam.

Míg Hailie Deegan felfele szeretne lépkedni, addig Matt DiBenedetto a Truck Series újonca lett, 248 Cup Series rajt után kényszerül vissza a NASCAR cirkuszának legalsóbb szintjére.

DiBenedetto, akinek bevallottan savanyú volt a búcsú, a NASCAR bajnoki hétvégéjén a Phoenix Racewayen videókon jelent meg, amelyeken azt mondta, hogy „Let’s Go Brandon” – valószínűleg ez a mondat törte ketté 2022-es Cup Series terveit.

Érdemes lesz még figyelni a 43-as autót is Daytonában, hiszen Richard Petty unokája, Thad Moffitt fogja vezetni azt, nagyapja legendás festésével.

A 21 éves versenyzőnek nincs sok tapasztalata az alsóbb szériákban – mint pl. Truck Seriesben, azonban ennek is megvan az oka.

Nagyapa sosem akarta, hogy Truckkal versenyezzek” – mondta Moffitt az AP-nek. „Mindig úgy gondolta, hogy autóból egyenesen autóba kellene mennem. Az ARCA-ból az Xfinitybe. Ez volt az oka annak, hogy olyan sokáig csak az ARCA-ban versenyeztünk.

Akikre még érdemes figyelni: John Hunter Nemechek, Grant Enfinger, Zane Smith, Stewart Friesen.

A NASCAR Truck Series szezonja magyar idő szerint február 19-én, szombaton hajnali 1 óra 30-kor veszei kezdetét.