back to top
vasárnap, június 16, 2024

Richard Petty unokája is ott lesz a Daytonai szezonkezdeten

Dátum:

Megosztás:

Thad Moffitt, a hétszeres Cup Series bajnok, Richard Petty unokája jövő héten debütál a Camping World Truck Series szezonnyitóján, Daytonában.

- Reklám -

Moffitt a legendás 43-as rajtszámmal fog versenyezni, Richard Petty régi szponzorának, az STP-nek támogatásával.

- Reklám -

Idén ünnepli 30. évfordulóját Richard Petty „Fan Appreciation Tour„-ja. Moffitt autójának kinézete Petty 1992-es, utolsó szezonjában használt festése előtt fog tisztelegni.

A GMS Racing és a Reaume Brothers Racing közötti partnerség teremtette meg a lehetőséget Thad Moffit számára. A GMS Racing biztosítja a technikai és mérnöki támogatást. Az erőforrások és a boxutcai személyzet tagjai mindkét szervezettől érkeznek majd.

- Reklám -

Moffitt, aki negyedik generációs versenyző, több futamot fog teljesíteni, kezdve a február 18-i daytonai futammal.

Szuper izgatott vagyok, hogy a NASCAR Camping World Truck Series-ben debütálhatok Daytonában a 43-as számú Reaume Brothers Racing Chevrolet-vel” – mondta Moffitt a csapat közleményében.

Családunkban nagy hagyománya van a daytonai versenyzésnek és az, hogy az STP támogatásával indulhatok ott, még különlegesebbé teszi majd ezt a napot.

Valóban megtiszteltetés, hogy az ikonikus STP márkajelzést viselhetem majd a Chevrolet Silveradómon, és remélem, hogy vissza tudom majd fizetni nekik a belém, és a családomba vetett hitüket.

A Reaume Brothers Racing tulajdonosa, Josh Reaume elmondta: „Nagyon örülök, hogy a GMS-szel dolgozhatok együtt, és élvezhetem a támogatásukat; ők egy rendkívül erős és nagyra becsült szervezet, amellyel remek kapcsolatot ápolok.

A Reaume Brothers Racingnél mindenki izgatottan várja, hogy együtt dolgozhasson Thaddel, és hogy nálunk debütálhasson a Truck kategóriában. Megtiszteltetés, hogy szerepet játszhatunk a Petty család versenyzői hagyományainak folytatásában.

Thad egy nagyon tehetséges fiatal versenyző, és érdekes lesz majd látni, hogyan fog fejlődni az év során.

Richard Petty 7 Daytona 500-at nyert az STP színeiben
Richard Petty hét Daytona 500-at nyert, ebből négyet az STP színeiben Fotó: ISC Archives via Getty Images/NASCAR Media

Folytatódik a Petty család hagyománya

Richard Petty, aki hét Daytona 500-at nyert, már nagyon várja Moffitt debütálását az STP versenyautóban.

Az elmúlt 50 évben az STP minden lépésem során mellettem volt, és én büszkén viseltem az ő szponzorációjukat az autómon” – mondta a „király”.

Az, hogy Thad az STP-vel versenyezhet Daytonában, egy olyan helyen, ahol a családunk olyan sikeres volt, számomra nagyon különleges.

Nyilvánvalóan láttam Thad karrierjének fejlődését, és készen áll a következő lépésre, ami a Camping World Truck Series-ben lesz. Nagyszerű lesz látni a Petty család egy újabb tagját az STP-vel versenyezni.

Moffitt a tervek szerint a Truck, az ARCA Menards Series és a Trans AM sorozat egyes futamain fog indulni ebben a szezonban. Ezeket a versenyeket később jelentik be.