back to top
péntek, június 21, 2024

A NASCAR elkobozta az RFK és a Penske autóinak kerekeit

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR péntek délután jelentett be, hogy elkobozta az RFK Racing és a Team Penske által a Daytona International Speedwayen használt kerekeket.

- Reklám -

Arról, hogy miért kobozták el a kerekeket, nem közöltek részleteket, és a NASCAR azt sem pontosította, hogy hány kereket vittek el, illetve melyik autóról.

- Reklám -

A lefoglalt alkatrészeket az észak-karolinai Concordba, a NASCAR kutatási és fejlesztési központjába viszik vissza további vizsgálatra, és az esetleges büntetésekről a hivatalos szervek vizsgálatának lezárása után döntenek.

Brad Keselowski és Chris Buescher az RFK Racing versenyzői besöpörték a csütörtök esti Daytonai Duel futamokat, így Daytona 500-on a harmadik, illetve a negyedik helyről indulnak majd.

- Reklám -

Keselowski a következőket mondta Bob Pockrassnak, a Fox riporterének : „Nem a teljesítmény javítása volt a célunk… A kerekeken néhány biztonsági változtatást hajtottunk végre. Amint a NASCAR megnézi az összes adatot, azt hiszem, rendben leszünk.

A Team Penske három autót indít Joey Logano, Ryan Blaney és Austin Cindric számára. Logano a Duel-futam utolstó körében ütközött, miután blokkolta Bueschert, és vasárnap tartalék autóval fog menni.

Érdemes megjegyezni, hogy a Team Penske esernyője alá tartozó Wood Brothers Racing 21-es autójának abroncsait nem vették el a tisztviselők.

A NASCAR szigorúbb büntetési rendszert határozott meg az új Next Gen versenyautó és a beszállítóktól származó alkatrészek szabálysértéseire. A büntetések között szerepel a pontok, a csapattagok és a rájátszásra való jogosultság elvesztése.