szombat, február 24, 2024

Grant Enfinger volt a leggyorsabb a Truck szabadedzésén

Dátum:

Megosztás:

A GMS Racinghez visszatért Enfinger megmutatta, hogy gyorsan összeszokott régi-új csapatával és a legjobb tudott lenni a NASCAR Truck Series gyakorlásán.

- Reklám -

Enfinger a 23-as Chevrolet-tel a leggyorsabb kört 187,044 mp/h-s sebességgel tette meg a NASCAR Camping World Truck Series edzésén a Daytona International Speedwayen február 17-én.

- Reklám -

Enfinger megnyerte a 2020-as Truck szezonnyitót, és egy győzelem mellett kétszer végzett a legjobb ötben, és háromszor a legjobb tízben Daytonában.

Derek Kraus mindössze 0,014 másodperccel maradt le Enfingertől, így ő lett a második leggyorsabb 186,99 mp/h-val.

- Reklám -

Kraus után a Ford pilótái következtek. Zane Smith lett a harmadik, őt a David Gilliland Racingesek követték, Tanner Gray, Hailie Deegan és Riley Herbst sorrendben.

Austin Wayne Self, Jesse Little, a háromszoros daytonai győztes Johnny Sauter és John Hunter Nemechek végzett még a legjobb tízben.

Az edzésen volt néhány incidens. A sorozatban debütálni próbáló Jason Kitzmiller számára rosszul indult a versenyhétvége, ugyanis totálkárosra törte a 97-es rajtszámú autóját.

Ennek következtében Kitzmiller visszalépett a versenytől, így a pénteki kvalifikáción 41 versenyzőből kerül ki a 36 fős mezőny.

Ezután a tulajdonos/versenyző Bret Holmes megpördült a 32-es Chevrolet-tel, de neki sikerült megúsznia az esetet, ugyanis nem ütközött neki semminek.