back to top
vasárnap, május 19, 2024

López ugrik be Johnson helyére a sebringi 12 órásra

Dátum:

Megosztás:

Jimmie Johnson szándéka az volt, hogy az IndyCar texasi hétvégéjén és az IMSA sebringi versenyén is indul, erre azonban a naptárütközés miatt nincs lehetősége.

- Reklám -

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az IndyCar nem hátrál álláspontját illetően a texasi versenyhétvége lebonyolításában. Így az IMSA-autók összeállításánál kell kompromisszumokat kötnie több csapatnak, ilyen Action Express Racing is. A két bajnokság futamának lebonyolítása ugyanis nem fér össze, így Jimmie Johnson nem lehet ott Sebringben.

- Reklám -

Míg a NASCAR-versenyzőből IndyCar-pilótává vált Johnson marad Texasban, az AXR-nek megoldást kellett találnia a kialakult helyzetre. Ez végül José María López lett, aki egyébként már a daytonai 24 óráson is a csapat autójában versenyzett.

López csapattársai a Daytonában látottakhoz hasonlóan Kamui Kobayashi és Mike Rockenfeller lesznek.

- Reklám -

Johnsonon kívül még két versenyző érintett az ütköző versenyeket illetően. A legnagyobb név itt Hélio Castroneves, aki a hírek szerint szintén az IndyCar-versenyen indul majd, hasonlóan az újonc Kyle Kirkwoodhoz, aki pedig szintén ott lett volna Sebringben. Az ő helyettesüket csapataik egyelőre nem nevezték meg.