kedd, április 16, 2024

Milliárdos összeget követel a McLaren a szerződését megszegő Palou-tól

Dátum:

Megosztás:

Bár a versenypályán sikert sikerre halmoz, Álex Palou nem lehet teljesen nyugodt az idén sem, miután a tavalyi szerződéses botránya átgyűrűzött erre az évre, ami komoly pénzügyi következményekkel is járhat számára.

- Reklám -

Álex Palou az idén kiemelkedik a mezőnyből: négy futamgyőzelmének köszönhetően több, mint 100 ponttal vezeti a pontversenyt, ami ironikus módon úgy valósulhatott meg, hogy tavaly saját csapata, a Chip Ganassi Racing beperelte őt, amiért 2023-ra a McLarenhez akart szerződni, és végül sikerült bírósági úton maradásra köteleznie a spanyol versenyzőt.

Robban a bomba az IndyCar átigazolási piacán, a McLaren vezére mérges

- Reklám -

Mint kiderült, Palou annyira nem bánta meg ezt, hiszen a jó eredmények miatt még több évet hajlandó lenne jelenlegi csapatával eltölteni.

- Reklám -

Itt vége is lehetne a történetnek, de tavaly aláírta a McLarennel azt a szerződést, ami a csapatváltást egy évvel eltolva, 2024-től már a brit csapatnál versenyzésre kötelezte, és amelyet most nem akar betartani.

Visszaszólt a McLarennek a Ganassi vezére a bajnok botránya kapcsán

Így ezúttal nem a Ganassi, hanem a McLaren pereli be az IndyCar idei toronymagas esélyesét, Zak Brown, a brit márka vezérigazgatója pedig jelezte, hogy ezek után semmiképpen nem tartanak igényt a spanyol szolgálataira.

A Palou fizetésének előlegére és F1-es tesztjeire költött dollármilliókat azonban Brown nem hagyja veszni, ezért két pert is indítottak, az egyiket maga a spanyol pilóta, a másikat a cége ellen. Az IndyStar értesülései szerint 20-30 millió dollár (7-10 milliárd forint) közötti összeget követelnek Paloutól, aki akár már két futammal a vége előtt, a hétvégén Illinois-ban biztosíthatja az idei bajnoki címet, amennyiben hét pontot tud hozni az üldözőin.

Most Palou vagy a McLaren ásta el magát igazán?