csütörtök, április 18, 2024

NASCAR-futamon indul majd a 20 évvel ezelőtti CART bajnok

Dátum:

Megosztás:

Nem is ez volt a szakága, mégis egy másik kontinensre utazik majd Paul Tracy, hogy kipróbálja magát egy NASCAR-versenyen is.

- Reklám -

Paul Tracy 2003-ban lett a Champ Car bajnoka, és agresszív stílusa miatt az egyik legnépszerűbb pilóta a sportág történetében. Karrierje befejezése után sem távolodott el a motorsporttól, előbb a közvetítések része volt szakértőként, majd a Tony Stewart által életre hívott Superstar Racing Experience elnevezésű sorozatban is indult.

- Reklám -

Most új kalandra készül, méghozzá Brazíliába, ugyanis a NASCAR legújabb sorozatában indul majd. A szervezet tavaly vette meg a GT Sprint Race elnevezésű sorozatot, ami már a NASCAR Brasil Sprint Race néven fut.

Tracy a nyolc hétvégéből álló bajnokság hatodik hétvégéjén az Autódromo Velo Cittàn indul majd el a mezőny tagjaként szeptember 10-én.

- Reklám -

”Arra számítok, hogy élvezni fogom, jó társasággal együtt. Nem ismerem az autót vagy a pályát, úgyhogy rövid időn belül sokat kell majd tanulnom” emelte ki a kanadai.

“A 90-es évek közepén már vezettem Brazíliában, a riói IndyCar versenyt meg is nyertem. Már várom, hogy újra az országba mehessek, mert sok barátom és szurkolóm van ott.

Nem tudok sokat a gépről, csak annyit, hogy szoros a küzdelem. Ugyan nem annyira erős a motor, amihez szoktam, de szerintem tudok majd vele mit kezdeni, hogy az kívülről is élvezhető legyen.”

Tracy már indult korábban NASCAR-versenyen, hatszor állt rajthoz a Busch Seriesben (a másodosztálynak számító Xfinity Series elődje) és egyszer a Truck-mezőnyben is ott volt, kiemelkedő eredmény nélkül.