kedd, április 23, 2024

Visszaszólt a McLarennek a Ganassi vezére a bajnok botránya kapcsán

Dátum:

Megosztás:

Álex Palou és a Ganassi szerint a McLaren csak „először ért a mikrofonhoz”, ezért játsszák az áldozatot a spanyol újabb szerződési botránya kapcsán.

- Reklám -

A két csapat között már korábban is feszült volt a viszony, miután Brown próbálta már megszerezni Scott Dixont, és leigazolta Felix Rosenqvistet is Ganassi orra elől. Ráadásul idéntől a Ganassi egyik hosszútávú szponzorát, a NTT-t is az autójukon tudják…

- Reklám -

De most újabb fordulatot hozott a spanyol pilóta botránya. Tavaly a McLaren megpróbálta elcsábítani Palou-t a Chip Ganassi Racingtől, de egy bírósági döntés után végül nem változott a helyzet. Az akkor aláírt szerződés miatt Zak Brown csapata igény tartott volna az idei listavezető szolgálataira, és meglepődve tapasztalták, hogy a Ganassi kontraktusa ismét előnyt élvez.

Pedig az már tavaly nyilvánosságra került, hogy Palou szeptember 1-jéig nem beszélhet más csapatokkal egy esetleges átigazolásról.

- Reklám -

„Mindenki, aki ismer, tudja, hogy nem szoktam felszólalni a szerződések kapcsán. Ezért az egész ügy teljes ideje alatt csöndben maradtam, de úgy érzem, hogy fel kell szólalnom.” – olvasni a Chip Ganassi által kiadott nyilatkozatban.

„Úgy nőttem fel, hogy tiszteltem a McLaren csapatát és a sikereiket, de a jelenlegi vezetést nem tudom tisztelni.

Álex Palou a csapatunk tagja 2021 óta. Ironikus módon a McLaren szerződése kavarta meg a dolgokat, és most ők játsszák az áldozatot. Hogy egyszerűen fogalmazzak, a McLaren pozíciója pontatlan és rossz a pilótánkkal kapcsolatban, akit továbbra is szerződés köt hozzánk.”