vasárnap, április 14, 2024

Az Indy 500-győztes csapatváltása miatt a volt F1-es pilóta elhagyhatja az IndyCart?

Dátum:

Megosztás:

Váratlan helyről indult el az IndyCar pilótakeringő első dominója. Sokan azt várták, mi lesz Álex Palou sorsa, most, hogy ez eldőlni látszik, egyik vetélytársa is elkötelezte magát a váltásra.

Soha nem látott pilótakeringő jöhet az IndyCarban

- Reklám -

- Reklám -

Az nem annyira nagy meglepetés, hogy Marcus Ericsson távozik a Chip Ganassi Racingtől, miután a csapatfőnök nem akart neki magasabb fizetést biztosítani, Indy 500-as győzelme után sem. Azt is sejteni lehetett, hogy Andretti kötelékébe kerül át, de a McLaren is érdeklődését fejezte ki a svéd iránt.

„Nem rossz egy fizetős pilótától” – az Indy 500 címvédőjének szokatlan problémája

- Reklám -

Ugyan nem erre az átigazolásra várt az IndyCar mezőnye, ez eldönt néhány kérdést, például kétséges lett egy újabb versenyző helye.

Azt már bejelentették, hogy Devlin DeFrancesco távozni fog az Andretti Autosporttól, és az is hivatalos már, hogy Colton Herta, valamint Kyle Kirkwood 2024-ben is a csapatot fogja erősíteni. Ezzel legalább egy, de Romain Grosjean távozása esetén két szabad hely is lenne a csapatnál, Ericsson az egyiket azonban már lefoglalta.

Megszabadulna a pénzeszsákoktól az Andretti

David Malukasról rebesgetik azt, hogy nagycsapathoz szerződik jövőre, de az még korántsem biztos, hogy az Andrettinél köt majd ki, hiszen a Ganassinál és a McLarennél is vannak jelenleg még betöltetlen helyek.

Grosjean helye tehát egyáltalán nem biztos, és hiába kezdte nagyon jól az évet (két második hellyel), utána 10 futamon keresztül nem tudott a legjobb 10-be férkőzni. Ráadásul Michael Andretti a nyilvánosság előtt jelezte is, hogy nem elégedett a francia hozzállásával.

Ugyan az Andretti autója sem volt a legjobb az elmúlt években, Grosjean teljesítménye sem kiegyensúlyozott eléggé. Andretti kiemelte, jövőre 4 teljes értékű autóval indulnak majd, amerikai híresztelések szerint a DHL [Grosjean jelenlegi autójának főszponzora] távozik majd tőlük, mint a 28-as autó szponzora, így a The Race szerint lehet, hogy mégiscsak három autóval állnak majd rajthoz.

Már csak idő kérdése lenne Grosjean első győzelme?

Hova tovább?

Grosjeannak így is lesz ülése jövőre, hiszen a Lamborghini 2024-ben induló sportautó programjának pilótájaként már bejelentették.

A Penske nem változtat, és úgy tűnik van elég jelölt az Andretti és a Ganassi üléseire is. Rahaléknál pedig valószínűleg személyes különbségek miatt nem fog lehetőséget kapni.

A kiscsapatok mellett a The Race szakértője, Jack Benyon arra lát esélyt, hogy a McLarennél köthet ki, amennyiben a Palou-nak fenntartott autóval továbbra is bővítik a felállást így, hogy nem sikerült megszerezniük maguknak a spanyol bajnokot.