back to top
vasárnap, június 23, 2024

Robban a bomba az IndyCar átigazolási piacán, a McLaren vezére mérges

Dátum:

Megosztás:

Eldőlni látszik a dominó, ami az IndyCar egész pilótakeringőjét meghatározza, csak nem abba az irányba, amire számítani lehetett…

- Reklám -

Palou két év alatt a második szerződését nem tartja be, a mostani áldozata a McLaren. Tavaly ugyan szerződést kötött velük 2023-ra, de mint kiderült, a Ganassival élő kontraktusa van, amit le kell töltenie.

F1-es álmok helyett botrány: Palou felszólalt a szerződéséről

- Reklám -

Ezek után mindenki biztosra vette, hogy az aláírt igazolás végül 2024-re jön létre, most azonban úgy tűnik, nem így lesz. Pletykák egész évben szóltak arról, hogy a Ganassi – és Palou – lehengerlő formája miatt inkább mégis hosszabbítanának a felek, illetve, hogy a 2021-es bajnok akár a Forma-1-ben is kiköthet.

- Reklám -

A bizonytalanság okát a Ganassi záradéka jelentette, miszerint Palou nem tárgyalhat másik csapattal a nyár közepéig, de arra ugye nem vonatkozott a kitétel, hogy elismerik-e a bíróság által másodlagosnak ítélt mclarenes szerződést.

Egy kiszivárgott belső email alapján a csapatot őket meglepetésként érte, hogy Palou kihátrálna az ügyletből, hiszen az F1-es csapat tesztpilótájává tették őt, és jelentős anyagi segítség, privát tesztek mellett első szabadedzésen is engedték indulni narancssárgában.

2019 után újra IndyCar-bajnok került a Hungaroringre!

De ami az IndyCart illeti, készek négy autóra növelni az alakulat kapacitását, csak hogy helye legyen náluk a spanyolnak is, ami nem kis befektetés. A kiszivárgott levél szerint ráadásul már az előleget is kifizették neki a 2024-es szerződéséből.

Palou elvileg majd csak a szezonzáró után, szeptember végén jelenti majd be, mit csinál jövőre, hogy elkerülje a tavalyihoz hasonlatos félreértéseket. Az eddig a menedzsmentjét intéző cég is megszólalt a hírekkel kapcsolatban, és ez alapján könnyen lehet, hogy az ő útjaik is elváltak.

„A Monaco Increase Management keserű csalódással veszi tudomásul, hogy Álex Palou felbont egy meglévő 2024-es szerződést a McLarennel. Közösen olyan kapcsolatot építettünk ki, ami szerintünk túlmutatott a papírokon, és ez a 2021-es IndyCar bajnoki cím megnyerésében csúcsosodott ki. De az élet megy tovább, és a legjobbat kívánjuk Álex további kalandjaihoz.”

Brown azóta hivatalos közleményt is kiadott a fejleményekkel kapcsolatban:

„[Palou-nak] nem áll szándékában betartani az Aroow McLaren IndyCar csapattal kötött szerződését 2024-ben és utána.” írja Zak Brown.

„Egyelőre ennyit mondhatok a dologgal kapcsolatban.”

De lehet, hogy nemcsak az IndyCar mezőnyét fogja befolyásolni az ügy, még az is lehetőség, hogy a spanyol az F1-ben kössön ki. Bár a mclarenes szerződés alól felmentést jelentene, ha a királykategóriában tud elhelyezkedni, erről pedig Brown is tud, és nem érné meglepetésként.

Jelenleg két csapatnál lehetne esélye, azonban sem a Williamstől, sem az AlphaTauritól nem kapott ajánlatot.

Újabb IndyCar-pilótát szemelt ki magának a Red Bull?