vasárnap, április 21, 2024

Kiderült mikor csatlakozik Palou a McLarenhez

Dátum:

Megosztás:

A jogi hercehurca után az idei szezon végén a Ganassi „nyerte meg” magának Palou szolgálatait, a spanyol viszont szívesebben lenne a McLaren csapat tagja.

- Reklám -

Zak Brown szerződéses ikerbotrányának amerikai főszereplője, két csapattal is aláírt 2023-ra. Vagyis jobban mondva a Ganassi hosszabbítási joga ellenére írt alá máshová is. A szezonzárón aratott domináns győzelem után azonban úgy tűnt, megbékélt a helyzettel, hogy maradnia kell még egy évet.

- Reklám -

Az Arrow McLaren SP egy autóval bővít jövőre, ezt célozta be Palou, az IndyCar 2021-es bajnoka. A RACER információi szerint a végkifejlet azonban nem megakadályozza meg, hogy egymásra találjanak, csupán egy évvel késlelteti a szerződés teljesítését.

Ez még nem jelenti azt, hogy a 2023-as pilóták (Pato O’Ward, Felix Rosenqvist, illetve Alexander Rossi) közül bárki elveszítené az állását, hiszen a csapat – amennyiben van számukra elérhető motor – még egy autót indíthatnak.

- Reklám -

Addig is a britek F1-es csapatán keresztül megmaradt a kapcsolat, akikkel Palou nemrég 2021-es királykategóriás autót tesztelt. Elég jó esélye van arra is, hogy „újoncként” két szabadedzésen is részt vegyen még az idei szezonban, hiszen a szabályok szerint mindegyik csapatnak ennyiszer kell egy fiatal tehetségnek lehetőséget biztosítania.