szombat, április 20, 2024

Döntött Colton Herta, itt folytatja a pályafutását

Dátum:

Megosztás:

Colton Herta több évre szóló szerződéshosszabbítást írt alá jelenlegi csapatával, az Andretti Autosporttal, miután az F1-es lehetősége kútba esett.

- Reklám -

A RACER információi szerint Herta új szerződése – amely kiegészíti jelenlegi, 2023-ig szóló szerződését – tartalmaz egy olyan opciót is, hogy amennyiben az Andretti Global megkapja az esélyt az F1-ben való indulása, akkor oda igazol majd.

- Reklám -

Úgy tudni, hogy Herta F1-es tesztelési szerződése a McLaren Racinggel, ahol Alex Palou és Pato O’Ward mellett egy 2021-es autót vezetve osztozik a programon, szintén megszakítás nélkül folytatódhat majd.

Az új szerződéssel Herta továbbra is az Andretti IndyCar programjában marad Romain Grosjean és Devlin DeFrancesco, valamint az újonnan érkező Kyle Kirkwood mellett.

- Reklám -

A fiatal amerikai IndyCar-karrierje 2018-ban kezdődött az egykori Harding Racing csapatnál a sonomai szezonzárón, és már a harmadik versenyén a COTA-n, 2019-ben 18 évesen, 11 hónaposan és 25 naposan futamgyőztes tudott lenni, méghozzá az IndyCar történetének legfiatalabb futamgyőztese.

Az újonc szezonját egy második győzelemmel zárta az átnevezett Harding Steinbrenner Racing csapatnál, majd 2020-ban csatlakozott az Andretti Autosporthoz, ahol Herta megszerezte harmadik győzelmét is, és harmadik lett a bajnokságban.

2021-ben a 26-os számú Hondára váltva Herta újabb három győzelmet szerzett, és ezzel a bajnokság ötödik helyén végzett. A csapat teljesítménye 2022-ben visszaesett, és bár nyerni idén is tudott Herta, végül csak 10. lett a bajnokságban.

A még mindig csak 22 éves pilóta júliusban szerezte meg első F1-es tapasztalatait a McLaren tesztjén, ahol lenyűgözte Zak Brown vezérigazgatót és az egész csapatot a tempójával és a visszajelzéseivel.

Herta a Red Bull érdeklődését is felkeltette, ahol a – minden bizonnyal – távozó Pierre Gasly helyére érkezett volna, azonban nem volt elég szuperlicenszpontja, és nem kapott külön engedélyt az FIA-tól az indulásra.