back to top
péntek, június 21, 2024

BRÉKING: Álex Palou 2023-ban is marad a Chip Ganassi Racingnél

Dátum:

Megosztás:

Hónapokig tartó huza-vona után eldőlt, hogy a 2021-es bajnok Álex Palou 2023-ban is a Chip Ganassi Racing 10-es autójában fog versenyezni.

- Reklám -

Palou-t a nyár folyamán két csapat is bejelentette 2023-as versenyzőjének. Először délután a Ganassi írta ki twitterre, hogy lehívták az opciós jogát a jövő évre, majd miután Álex Palou ezt megcáfolta, néhány órával később a McLaren tette közzé a hírt, miszerint leigazolták a Ganassi versenyzőjét.

- Reklám -

A két csapat között augusztusban indult el egy jogi vita, ami lényegében arról szólt, hogy melyik csapat színeiben fog versenyezni Palou 2023-ban.

Nemrégiben azt találgatták, hogy a McLaren megpróbálja kivásárolni őt a Ganassi opciójából, de Palou a 2022-es szezonban az általa uralt Laguna Seca-i döntő után tett megjegyzései arra utaltak, hogy talán még mindig annál a csapatnál versenyezhet, amelyiknél az előző évben bajnoki címet nyert.

- Reklám -

Szerdán pedig éppen ezt jelentette be a közösségi médiában, a Ganassi pedig hivatalos fiókjából megerősítette ezt.

Palou idén ötödik lett az IndyCarban, egy olyan idényben, amelyben ő és csapattársai, Scott Dixon és Marcus Ericsson is a bajnoki címért küzdöttek.

A The Race információ szerint Palou megerősítette, hogy Ganassi „lehetővé teszi számomra, hogy az IndyCar-kötelezettségeimen kívül F1-es teszteléseket folytassak a McLarennel.

A spanyol versenyző maradása azt jelenti, hogy az Arrow McLaren SP a már szerződtetett Patricio O’Ward és Alexander Rossi mellett megtartja Felix Rosenqvistet is.

Rosenqvist jelenlegi szerződésében szeptember 30-ig aktív opció volt a csapat részére, és a McLaren Racing vezérigazgatója, Zak Brown a múlt hétvégi Laguna Seca-i döntő során örömét fejezte ki Rosenqvist legutóbbi IndyCar-teljesítményeivel kapcsolatban, így nem volt meglepő, hogy megtartották a svéd versenyzőt.