kedd, február 20, 2024

Váratlan bejelentés, és csodálatos gépek – Így zajlott a GTP teszt első napja

Dátum:

Megosztás:

Lezajlott az LMDh (IMSA GTP kategória) autók első kollektív tesztje Road Atlantában, ahol nem csak a pályán, de azon kívül is volt látnivaló.

- Reklám -

Kezdjük a nagy bejelentéssel. A BMW után a Wayne Taylor Racing (Acura) is bejelentette jövő évi pilótafelállását.

- Reklám -

Bár a Wayne Taylor Racing megtartja a Ricky Taylor és Filipe Albuquerque alkotta alapcsapatot az IMSA WeatherTech SportsCar Championship GTP bajnoki címért folytatott 2023-as küzdelemhez, de az endurance versenyekre teljesen új párost igazolt.

Az egyik az eddig LMP2-es kategóriában induló Louis Deletraz-t, aki a szezon összes endurance versenyén el fog indulni, a másik pedig az óriási sportautó tapasztalattal rendelkező Brendon Hartley, aki a Daytonai 24 óráson lesz a csapat tagja.

- Reklám -

Ami Daytonát illeti, el sem tudnék képzelni jobb felállást annál, mint amink van” – mondta Wayne Taylor csapattulajdonos.

A tesztelések is megkezdődtek Road Atlantában, igaz a BMW-nek nem volt egyszerű megoldania, hogy itt legyen az autójuk egy eddig titkolt, múlt héten történt Watkins Gleni tesztbalesetük után.

A BMW M Hybrid V8 változó körülmények között került bevetésre, és meg is történt a baj, az autó ugyanis összetört, és eléggé megsérült a karosszéria, a BMW M LMDh projekt vezetője, Maurizio Leschiutta szerint, aki hozzátette; „csodával határos” volt, hogy az autó hétfőn eljutott a Road Atlantára.

A hétfői teszten két Acura (Meyer Shank Racing, Wayne Taylor Racing), egy Cadillac és egy BMW GTP autó vett részt, míg a Porsche Penske Motorsport autója egyelőre nem gurult pályára.

Cadillac

Acura

BMW