péntek, április 19, 2024

Palou csak ennyit mondott F1-es tesztjére: „Tökéletes”

Dátum:

Megosztás:

Álex Palou – Pato O’Ward társaságában – múlt héten tesztelhette a McLaren tavalyi autóját, az élmény pedig teljesen lenyűgözte őt.

- Reklám -

Álex Palou „tökéletesnek” nevezte azt az élményt, amit a Forma-1-es autó vezetése jelentett számára, és arról is beszélt az F1.com-nak tett interjújában, hogy milyen ambíciói vannak.

- Reklám -

A teszt után a SoyMotor.com-nak nyilatkozva Palou elárulta, hogy milyen kulcsfontosságú különbségeket talált a Forma-1-es gépek vezetésében a korábbi, más motorsport-kategóriákban szerzett tapasztalataihoz képest, majd kifejtette, mi tette olyan élvezetessé az élményt.

Annyira más, mint az összes többi autó, hogy amikor kiszállsz az autóból, az első dolgok, amik eszedbe jutnak, a gyorsulás, a fékezés… Alapvető dolgok, mert ez egy hatalmas változás” – mondta Palou.

- Reklám -

Hihetetlen. Először egy órát csak azért mentem, hogy ellenőrizzem, minden rendben van-e az autóban, hogy ellenőrizzem az ülést, és hogy adjak magamnak egy kis időt, hogy megbarátkozzak a sebességgel.

Amikor kiugrottam az autóból, nem tudtam megállni, hogy ne mondjam a feleségemnek, és az apámnak, hogy ez egy teljesen más dimenzió. Egyszerűen tökéletes!

Palou – a 2021-es IndyCar-bajnok – arról is megnyilatkozott, hogy milyen ambíciói vannak azzal kapcsolatban, hogy egy nap Forma-1-es versenyző legyen.

Amikor megnyered az IndyCart, a legnagyobb célt, amit valaha is kitűztem magam elé, akkor egy kicsit jobban kinyílnak az ajtók előtted, és a céljaid is nagyobbak lesznek” – ismerte el Palou.

Úgy gondolom, hogy az Egyesült Államokban bebizonyítottuk, hogy nagyon gyorsak tudunk lenni, hiszen megnyertük a bajnokságot… Miért ne próbálnánk meg a Forma-1-et?

Ez a teszt nem jelenti azt, hogy ott leszünk a partvonalon, hátha történik valami, de egy teszt elvégzése jobb, mint a semmi, és egyszer az életemben ki akartam próbálni a Forma-1-es autót. Most megtettem.