back to top
hétfő, július 22, 2024

Az Andretti idén nem verheti meg önmagát

Dátum:

Megosztás:

Michael Andretti tudatában van annak, hogy milyen régóta nyert csapata bajnoki címet az IndyCar Series-ben.

- Reklám -

Az Andretti Autosport folyamatos győzelmi esélyese az Indy 500-nak, hiszen 2005-ben, 2007-ben, 2014-ben, 2016-ban és 2017-ben is a gárda valamelyik versenyzője nyerte meg a szezon legfontosabb eseményét

- Reklám -

Ugyanakkor az nem szabad elfelejteni, hogy utoljára 2012-ben nyert a csapat bajnoki címet, Ryan Hunter-Reay révén.

Colton Herta, Alexander Rossi és Romain Grosjean személyében olyan versenyzők alkotják idén az Andretti Autosport csapatát, melyből bárki bajnok lehet.

- Reklám -

Nem szabad megfeledkezni az újonc Devlin DeFrancescoról sem, a gárda fiatal újoncáról, akinek gyors fejlődést kell bemutatnia majd a szezon során, ha tartani szeretné a lépést három illusztris csapattársával.

Michael Andretti abban reménykedik, hogy a csillogó győzelmek helyett idén konzisztensen jó teljesítményt fog nyújtani a csapat, és ezzel valós esélye lesz az összesített pontverseny első helyére.

Ebben reménykedünk” – nyilatkozta Andretti a RACER-nek. „Mert tudod, nem verhetjük magunkat folyton. Az egész év fő aspektusa ez lesz: Ne hibázzunk.

Csak menjünk ki, és egy olyan napon, amikor csak ötödik helyezést érhetsz el, szerezzük meg az ötödiket. Ha csak az ötödik hely van benne az autóban, ne erőltessétek meg magatokat, ne szúrjátok el, ne hibázzatok, és ne dobjatok el fontos pontokat. Okosabbnak kell versenyeznünk idén.

Andretti üzenete a következő szezonra az egész szervezetnek szól.

Nem csak a versenyzőkről beszélek, hanem a boxutcai személyzetről, a mérnökökről, a stratégákról és mindenkiről” – magyarázta Michael Andretti, aki nemsokára lehetséges, hogy a Forma-1-be is beteszi a lábát.

Csak következetesnek kell lennünk, és nem szabad öngólt rúgnunk. Vannak olyan autóink, amelyek mindenhol képesek az élen végezni, és vannak olyan versenyzőink, akik képesek erre.