vasárnap, április 14, 2024

Sok dolgot akar helyrerakni 2022-ben Alexander Rossi

Dátum:

Megosztás:

Öt kérdést kapott Alexander Rossi, ezekre adott öt választ. Ezekből az derül ki, hogy közel sem tart ott, ahol szeretne.

- Reklám -

Míg Colton Herta a szezonban magát sokáig tartva a bajnoki címért harcolt, Alexander Rossi csúfosan alulmaradt hozzá képest, és éppencsak becsúszott a top 10-be év végén. Rossi még dobogóra is mindössze egyszer tudott állni, így 2019 óta nem nyert már futamot.

- Reklám -

Így aztán Rossi tudja, többet kell nyújtania, már csak azért is, mert érkezik Herta mellé másik házon belüli riválisnak Romain Grosjean is. Ezekről a témákról is beszélt az IndyCar hivatalos oldalának adott interjújában.

Fejlődés 2021 második felében

Úgy tűnt, szépen tudsz javulni 2021 második felében. Első sorból indulhattál Portlandben és Laguna Secában, előbbin második is lettél. Volt egy kiemelhető fordulópont, vagy ez csapatmunka volt?

- Reklám -

Rossi: „Ez egy nagyon jó kérdés, valószínűleg az egész csapat munkájának köszönhető ez. Sok dolog eszembe jut, Colton tempója például városi és épített pályákon egész évben nagyon jó volt. Nyert is Laguna Secában, meg korábban St. Petersburgben és Long Beach-en. Ezt nehezen tudtuk a mi részünkről reprodukálni. Azt hiszem, Barberben és az indianapolisi roadon jobbak voltunk, aztán Mid-Ohióban és Road Americán megint nagy volt a differencia. Az augusztusi Laguna Seca-i teszt sokat segített.

Mi kell ahhoz, hogy 2022 jobb lehessen?

Rossi: „Sosem féltünk kimondani, hogy oválokon például javulnunk kell. Arra nagyon koncentráltunk. Szerencsére fogunk tesztelni is a nagy részükön, ez mindenképp pozitív. Ha az oválokon meglévő különbséget el tudjuk tüntetni, akkor jól nézhetünk majd ki.

Már nem csak Hertával csatázik majd Rossi házon belül

Romain Grosjean mérnökével, Olivier Boissonnal együtt csatlakozott az Andretti Autosporthoz. Mit hozhatnak ők a csapathoz, illetve mennyit láttál belőlük tavaly?

Rossi: „Néhányszor biztosan találkoztunk egymással a pályán… Rengeteget adhat ő majd a csapatnak, lévén közel sem újoncról van szó a személyében, még csak nem is másodéves. Óriási tapasztalattal rendelkezik különböző autókról, benne 10 év Forma-1-es szerepléssel. Ráadásul jön vele Olivier is, amivel rengeteg pozitívum jár. Nagyon várom már a szezon kezdetét.

Milyen a viszonyod Colton Hertával?

Rossi: „Nagyon jól tudunk együtt dolgozni, jó barátom lett idővel. Imádom vele a munkát. Emellett ráadásul inspirál is arra, hogy jobb versenyző legyek. Nagy a csata házon belül, persze. Minden egyes szekció után azt nézzük, hogy ment a másik, ez szerintem nagyon jó dolog. Ez a csapatot is előre viheti. Mindenünk megvan a sikerhez, pláne a harmadik autót is ide számolva Romainnel. Izgalmas idők várnak ránk.

Április tizedikén, Long Beach-en jön a századik futamot az IndyCarban. Sikerült elérni az eredetileg erre a száz futamra tervezett céljaidat?

Egyáltalán nem, de ezzel nincs is semmi baj. Meglátjuk, mit hoz a következő száz verseny.