vasárnap, április 21, 2024

Hunter-Reay érkezik a Ganassihoz Sebringre

Dátum:

Megosztás:

Ryan Hunter-Reay indul Sebringben Renger van der Zande és Sebastien Bourdais mellett a Chip Ganassi Racing által indított Cadillac Racing #01-es autóval.

- Reklám -

Hunter-Reay, van der Zande és Jordan Taylor együtt a #10-es Wayne Taylor Racing Cadillac DPi-V.R-rel megnyerték a 2018-as Petit Le Mans-t, másodikak lettek a 12 órás sebringi versenyen, és megszerezték a pole pozíciót a Daytona 24-en.

- Reklám -

Hunter-Reay, a 2012-es IndyCar-bajnok és a 2014-es Indy 500 győztese 2022-re teljes szezonra szóló szerződés nélkül maradt.

Hihetetlen, hogy Ryan Hunter-Reay a Cadillac csapat tagja lehet Sebringben” – mondta Mike Hull, a Chip Ganassi Racing ügyvezető igazgatója. „A Chip Ganassi Racing csodálja a képességét, hogy folyamatosan nagy, világszerte elismert versenyeket nyer. Izgatottak vagyunk, hogy Ryan szerves része lesz a csapatunknak a sebringi 12 órában.

- Reklám -

Ez egy óriási lehetőség, hogy a motorsport egyik legjobb csapatával és gyártójával dolgozhatok együtt. Sebring a hazai pályám, és a Sebringi 12 órás verseny egyike azoknak az ikonikus eseményeknek, amelyekre versenyzőként az ember fókuszál. Miután megnyertem a 2020-as versenyt összetettben, alig vártam, hogy visszatérjek egy topcsapathoz, és egy újabb győzelemért szálljak harcba.” – mondta Ryan Hunter-Reay.

A Cadillac 2017 óta a Sebring International Raceway öt 12 órás versenyéből hármat megnyert a DPi kategóriában.

A mai bejelentéssel teljessé vált Ganassi felállása Sebringre, mivel Kevin Magnussen Earl Bamberrel és Alex Lynnel együtt indul a Ganassi #02-es Cadillac Accessories autójával.

Azt is megerősítették, hogy az a három IndyCar-ász, akiket Ganassi a Daytona 24-re az IMSA-csapatához helyezett át, név szerint Scott Dixon, Alex Palou és Marcus Ericsson nem próbálkozik meg a hétvégén a kettős bevetéssel. Míg a 12 órás versenyt szombaton rendezik, addig az IndyCar második fordulóját vasárnap a Texas Motor Speedwayen tartják.