kedd, április 23, 2024

Egy amerikai pilóta mindenképp lenne az Andretti F1-es csapatában

Dátum:

Megosztás:

Mario Andretti fedte fel a hírt, hogy fia bejelentkezett az FIA-nál egy Forma-1-es csapat indítására. A bajnok azt is kijelentette, mindenképp lenne amerikai versenyzőjük.

- Reklám -

„Nagyon jó az időzítés.” utalt Mario a Netflix által okozott F1 őrületre. – „Ez mindenre hatással lesz. A versenyekre is nagyobb lesz az érdeklődés, hiszen már két verseny van az Egyesült Államokban [COTA és az új Miami Autodrome]. Logikus lenne, hogy két amerikai csapat is legyen.”

- Reklám -

A Haas a gyenge eredmények miatt ugyan nem hozta lázba az amerikai nézőket, de az Andretti egy hazai pilótával adna okot nekik a szurkolásra.

„Fontos lesz, hogy legyen amerikai versenyzőnk, aki valószínűleg Colton [Herta] lesz. Bármikor rátenném a pénzem, mert ő nagyon különleges. Ezek nem csak szavak, rendszeresen bizonyítja is, és jó nézni, ahogy intézi a dolgokat.

- Reklám -

Michael részese volt ennek, fejlődési lehetőséget adott neki, amikor megérkezett az európai Formula 4-ből. Akkor még olyanok mellett versenyzett, mint Lando Norris. Az, hogy ilyen embereket ismer, motiválja az F1 iránt.

Csak nézzük meg, eddig mit csinált az IndyCarban. Hat versenyt nyert és pole-okat szerzett a legjobbak ellen, ez nem szabad félvállról venni. Ez színtiszta tehetség, mert az IndyCarban mindenkinek ugyanazok az eszközök állnak rendelkezésére, így a pilótákon van a hangsúly.”

Legutóbb Scott Speed szerepelt (le) az európai porondon, majd közel fél évtizede Alexander Rossi is kapott egy lehetőséget. Igaz, csak pár futamra szólt a szerződés, és egy sereghajtó autóban nem igazán látszott, milyen teljesítményt nyújt.

„Michael adhat neki ülést, hacsak nem kap lehetőséget hamarabb, és Michael elengedi. Mindenesetre ő lesz az egyik, így lesz legalább egy amerikai pilóta, talán kettő. De az a fontos, hogy legalább egy. Már rég nem volt pilótánk az F1-ben.

Minden számít. A Netflix show, ami pár éve már létezik, újraélesztette a korábbi szurkolókat, és újabbakat is hozott. Legutóbb a COTA-n hihetetlenül hatalmas tömeg volt. Az egész összeáll, úgy néz ki. Az F1 most jól áll, és mindenki a része akar lenni.”