szombat, április 20, 2024

Herta ott szeretné folytatni, ahol abbahagyta

Dátum:

Megosztás:

Az Andretti Autosport versenyzője, Colton Herta a 2021-es évet bombaformában fejezte be. A 21 éves amerikai reményei szerint hasonló formában tudja elkezdeni az új évet, és komoly esélye lehet a bajnoki címre.

- Reklám -

Colton Herta az új generáció egyik legkiemelkedőbb tagjaként az előző években egyre közelebb került az IndyCar-bajnoki címhez. A korábbi kiváló IndyCar versenyző, jelenleg csapattulajdonos Bryan Herta fia 2019-ben, első teljes szezonjában két futamgyőzelmet is be tudott zsebelni, a rá következő évben pedig újabb siker, és egy összetett 3. hely is összejött Hertának.

- Reklám -

2021-ben döcögős szezonkezdetet követően a bajnoki címre is megvolt az esélye, hiába húzta be azonban az utolsó két futamot, hullámzó teljesítménye miatt végül csak az 5. lett.

A céljaként a Formula 1-es szereplést kitűző Herta azonban magabiztosan várja a hétvégi szezonkezdetet, és bízik abban, hogy olyan formában tudja kezdeni az új évet, ahogy az előzőt befejezte.

- Reklám -

„Az első versenyen mutatott teljesítmény nagyban befolyásolja az egész szezont. Mentális szempontból ugyanis fontos a korai, jó eredmény. Ezért óriási dolog lenne, ha győzni tudnánk St. Petersburgben. Hányszor láttuk azt, hogy aki megnyeri az első futamot, végül bajnok is lesz? Igazából elég sokszor megtörtént ez az elmúlt 10 évben, úgyhogy igazán elképesztő, hogy milyen hatással tud lenni rád az első verseny.” – nyilatkozta Herta a Racer.com-nak.

„Az elmúlt évben Palou is ezt csinálta, míg egy évvel korábban Dixonnak, az az előtti évben pedig Newgardennek sikerült így nyernie. Úgyhogy ez lesz a célom. Megpróbálom a szemét is kinyomni az autónak az első versenyen. A St. Pete-i teljesítményünk alapján pedig majd eldöntjük, hogyan tovább.”

Az Andetti Autosport idén új felállással vág neki a szezonnak, miután James Hinchcliffet és Ryan Hunter-Reay-t Romain Grosjean és Devlin DeFrancesco váltja. A múlt heti Sebring-i teszt ugyan jól sikerült a csapatnak, Herta mégis azt mondja, időbe fog telni, míg összecsiszolódik az új négyes.

„Érdekes két nap volt, mivel korábban nem volt sok időnk tesztelni, így gyakorlatilag mindenki a saját dolgával volt elfoglalva.” – mondta Herta. „Eléggé elfoglaltak voltunk, így nem volt sok időnk beszélgetni egymással. Az azonban biztos, hogy tudtuk segíteni egymást. Mi kipróbáltunk olyanokata, amit náluk működtek, és fordítva. Szóval mindenképp pozitív volt az első teszt.”

„Az ilyen, Sebringhez hasonló tesztek csak arra jók, hogy beüljünk az autóba, és kicsit belerázódjunk a dolgokba. Minden olyan dolgot ki kell próbálnunk, amik St. Pete-ben érhetnek minket, így Sebring arról szólt, hogy átfussuk az ottani terveinket. A közös munka igazából akkor fog elkezdődni, mikor elrajtol a szezon.”

A kezdésre pedig már nem kell sokat várni. A St. Petersburg-i szezonnyitó most vasárnap, 18:25-kor rajtol.