back to top
vasárnap, július 21, 2024

Grosjean: Az Andretti infrastruktúrája jobb, mint némelyik F1-es csapaté

Dátum:

Megosztás:

Az Andretti Autosport újdonsült versenyzője, Romain Grosjean úgy véli, istállója bőven meg fogja állni a helyét az F1-ben is, ha beszáll.

- Reklám -

Romain Grosjean második IndyCar-szezonját kezdi 2022-ben, viszont ezt már az Andretti Autosport alkalmazásában. Így, hogy teljesített az F1-ben 179 futamot, illetve immár az IndyCar egyik topcsapatánál versenyezhet, bőven van összehasonlítási alapja, hol helyezkedne el az Andretti az F1-es hierarchiában. A kérdés pláne aktuális úgy, hogy Michael Andretti csapatfőnök nem titkoltan F1-es csapatindítást tervez.

- Reklám -

Nagyszerű az egész” – szögezi le Grosjean az Andretti létesítményeivel kapcsolatban. „Az első pillanattól fogva minden lenyűgöz, amit látok. A gyár, minden. (Az infrastruktúra) jobb, mint némelyik F1-es csapaté. Azt tudom, hogy Michael bepróbálkozott a Saubernél. Ennél többet viszont én sem láttam, pontosan annyi részletet tudok, mint ti.

Na de ha már Grosjean előtt ott lenne a lehetőség, vissza is térne az F1-be? „Azt hiszem, a közeljövőben az IndyCarra fogok koncentrálni. Nagyon élvezem most ezt a világot. Nagyszerű karrierem volt az F1-ben, sosem gondoltam volna, hogy ott leszek tíz évig és lesz tíz dobogóm. Ez viszont úgy vélem, lezárult. Szeretnék erre koncentrálni. Persze sok minden változhat néhány év alatt. De úgy érzem, nagyon jó helyet találtam. Nagyon jól érzem itt magam.

- Reklám -

Grosjean részéről tanács is érkezett az olyan riválisoknak, mint például Pato O’Ward, aki innen szeretné az F1 felé venni az irányt. „Ott mindig, mindenki versenyképes. Annak, aki oda kerül, a legnagyobb kihívás valószínűleg a kultúra lesz. Egyáltalán nem aggódom itt senki versenyzői képességei felől. A legnagyobb változás az a kultúrsokk, amit tapasztalhat mindenki, aki oda megy.