vasárnap, április 21, 2024

A McLaren több forgatókönyvvel is készül a Piastri-döntés miatt

Dátum:

Megosztás:

Ezen a héten ül össze az F1 bizottsága, és bár több napon át is húzódhat a döntés, Brown és a McLaren mindenre felkészült.

- Reklám -

Az, hogy Oscar Piastri a brit márka F1-es csapatához csatlakozhat-e majd, vagy sem, nagy mértékben befolyásolja majd a McLaren IndyCaros terveit is.

- Reklám -

Jelenleg Pato O’Ward, Alexander Rossi és Felix Rosenqvist is leszerződött az AMSP két autójába, viszont csak Rossi biztos, hogy marad az Államokban. A másik két versenyző viszont még más sorozatokban is érdekelt lehet.

„Van egy pár variációnk, ahhoz képest, mi történik majd. Az is egy lett volna, hogy nem megyünk el a tárgyalásra. Először nézzük meg, hogyan alakul, aztán abból indulunk majd ki.

- Reklám -

Próbáltam önmagamat a versenyülésbe tenni, de Andreas ezt megvétózta, ez az egyetlen pilóta, akit eddig kizártunk.” viccelte el Brown.

O’Ward tavaly év végén tesztelt a királykategóriában, Herta pedig idén. De Brown új sztárja könnyen Álex Palou lehet, ha sikerül őt megszerezni a Chip Ganassi Racingtől. Érdekes módon a rivális csapatfőnök, Bobby Rahal is őket tartja esélyesnek egy F1-es szereplésre.

„Van egy tesztprogramunk, ott Colton [Herta] jó munkát végzett. Pato [O’Ward] tavaly ül autóba, ő is kifogástalan volt.

Colton Herta, McLaren, F1
Herta Portimaóban ült be az F1-es autóba – Fotó: McLaren

Aztán ott van a helyzet Alexszel [Palou], azt is meglátjuk, hogyan alakul majd. Mi mindenképp szeretnénk őt is F1-es autóba ültetni. Ők mind nyertek versenyeket egy nagyon szoros bajnokságban.

Szerintem az IndyCar a motorsport legmagasabb szintjét képviseli, úgyhogy van néhány lehetőségünk [Piastri pótlására]. Így csak napról-napra tudunk határozni.” – összegezte a helyzetet a McLaren vezérigazgatója.