back to top
péntek, június 21, 2024

Mario Andretti nagyon is képben van Herta F1-es tesztjével

Dátum:

Megosztás:

Andretti egy interjúban árulta el, hogy kiemelt figyelemmel követi Colton Herta F1-es tesztjén nyújtott teljesítményét.

- Reklám -

Nem titok, hogy a 22 éves Herta szeretne az F1-ben szerepelni, akár 2024-ben az Andrettivel, akár más csapattal. A kaliforniai pilóta jelenleg az IndyCarban az Andretti Autosportnál versenyez. Ő minden idők legfiatalabb IndyCar-győztese.

- Reklám -

Andretti részleteket is tud

Kicsit többet tudok Herta McLarennel való tesztjéről, mint amit eddig nyilvánosságra hoztak, és ez átkozottul jó! Ami a Forma-1-es ambícióit illeti, ott jól fog teljesíteni. Fényes jövő elé néz, ez nem is kérdés.” – mondta Mario Andretti.

Andretti a MotorLAT-nak adott interjúban azt is elárulta, hogy Colton Herta teljesítménye a Portimaóban nemrég megrendezett teszten „piszok jó” volt. A fiatal amerikai versenyző a múlt hónapban kóstolhatott bele először az F1-es gépekbe, amikor Portugáliában vezette az MCL35M-et. Ez a McLaren TPC programjának része volt.

- Reklám -

Fontosabb a jó tempó

Herta szenzációs nyers sebessége, az eddigi IndyCar-karrierjének hibáival kombinálva párhuzamot von Max Verstappen Red Bullnál töltött korai időszakával. Bár meglepte néhány incidens, Andretti szerint a nyers sebesség a legfontosabb, mivel a hibákat ki lehet küszöbölni.

Igazából meglepett néhány úgynevezett hiba, ugyanakkor – hogy ne hagyjuk figyelmen kívül a tényeket – megvan benne, ami kell” – mondta Andretti.

Mario Andretti
Mario Andretti | Fotó: Penske Entertainment: Joe Skibinski

Hidd el, egy hiba örökre benned marad, én is rengeteg ilyet követtem el. Nekem nem kellett elmondani, hogy akkoriban hülye voltam; ezt magamtól is tudtam. Ő is ugyanezt teszi; mindannyian ugyanezt tesszük. Ez nem egy olyan dolog, ami engem aggasztana.

Senkit nem lehet megtanítani arra, hogy gyorsan menjen, de egy kicsit lelassíthatod, ahogy fejlődik és egyre több tapasztalatot szerez.

A hibákat le lehet küzdeni. Biztos vagyok benne, hogy keményebb magával szemben, mint bárki mással. Képes rá, gyors. Láttuk, hogy jó ítélőképességgel rendelkezik. Minden összetevő a helyén van. Amennyire én tudom, nem kell aggódni a képességei miatt.