back to top
vasárnap, június 23, 2024

Nem akárkivel erősít a bajnoki éllovas a Petit Le Mans-ra

Dátum:

Megosztás:

López, Kobayashi és Conway után egy újabb toyotás, Brendon Hartley próbálja ki magát az IMSA kivonuló DPi kategóriájában, az idei Petit Le Mans-on.

- Reklám -

Az új-zélandi versenyző csatlakozik kollégaihoz, és részt egy tengerentúli endurance versenyen is. Hartley a Wayne Taylor Racing két állandó pilótájához, Ricky Taylorhoz és Filipe Albuquerque-hez csatlakozik majd, akik jelenleg vezetik a pontversenyt.

- Reklám -

Eredetileg Will Stevenst jelentették be az Endurance Cup versenyeire, de a brit – bár kihagyja a 10 órás viadalt – részt vesz majd az új Acura fejlesztésében.

Hartley legutóbb 2017-ben, a DPi első évében volt ott a versenyen, összeségében pedig negyedjére fog rajthoz állni a Road Atlantán.

- Reklám -

„Örömmel csatlakozom a Wayne Taylor Racinghez a Petit Le Mansra. Sokszor versenyeztem ellenük is a múltban, és tudják, hogyan kell versenyeket és bajnokságokat nyerni.

Amikor Wayne hívott pár hete, rögtön rácsaptam a lehetőségre, főleg, mivel Ricky és Filipe lesznek a csapattársaim. Már párszor teljesítettem a Petit Le Mans-t, és mindig különleges volt. Anno itt mutatkoztam be Amerikában, még 2012-ben. Ez egy nehéz, régimódi pálya, amit a versenyzők szeretnek.

Tisztában vagyok vele, hogy a WTR éppen egy bajnoki csata közepén van, ami kis nyomást helyez rám, de állok elébe. Már elkezdtem a megbeszéléseket a mérnökökkel és az új csapattársaimmal, akik minden szükséges információt megadnak, hogy hamar felvegyem a ritmust.”

A csapatfőnök elárulta, már egy ideje érik ez az együttműködés.

„Brendon és én már évek óta tartjuk a kapcsolatot, a megfelelő alkalomra várva. Ő nagyon tehetséges, és kivételes dolgokat tesz hozzá a projektünkhöz. Az eddigi eredményei, mint például Le Mans, az F1 és az Endurance Világbajnokság, önmagukért beszélnek.

Legalább ennyire fontos, hogy nagyszerű csapattársa lesz Rickynek és Filipének, illik majd a csapatba.”örvendezett Wayne Taylor.