szombat, április 20, 2024

Tiszta vizet öntött a pohárba Rosenqvist és a McLaren

Dátum:

Megosztás:

A múlt hétvégi Nashville-i verseny előtt merült fel annak a lehetősége, hogy Felix Rosenqvist-nek – a bejelentés ellenére – nincs szerződése.

- Reklám -

A McLaren Racing és Felix Rosenqvist is lépett azügyben, hogy tisztázzák a köztük lévő szerződési helyzetet, miközben találgatások folynak továbbra is arról, hogy Rosenqvist a következő szezonban hol fogja folytatni.

- Reklám -

Júniusban a csapat által kiadott sajtóközlemény szerint „a McLaren Racing többéves szerződést kötött Felix Rosenqvisttel, aki 2023-tól és azután is a csapat versenyzői felállásában marad”.

A közelmúltban azonban óriási zűrzavar alakult ki azzal kapcsolatban, hogy Rosenqvist valóban aláírta-e már új szerződését.

- Reklám -

A McLaren és Rosenqvist is megerősítette a The Race magazinnak, hogy a csapatnak van egy opciója arra az esetre, ha Rosenqvistet 2023-ban az IndyCarban szeretné versenyeztetni.

Ha a McLaren Racing nem él ezzel az opcióval, Rosenqvist szabadon tárgyalhat új szerződésről az IndyCarban más csapatokkal, vagy a McLaren felajánlhat 30 éves pilótának egy Formula E-s ülést a következő szezonra.

Rosenqvist az egyetlen olyan versenyző, aki az IndyCarban és a Formula E-ben is nyert már futamot, így nem csoda, hogy a McLaren szeretne megtartani egy ilyen sokoldalú versenyzőt.

A legfontosabb bizonytalansági tényező jelenleg az, hogy Alex Palou a rendelkezésére áll-e majd a csapat számára 2023-ban.

A svéd versenyző maradhatna a McLarennél az IndyCarban, ha Palou nem tudna csatlakozni a csapathoz.

Rosenqvist inkább maradna a McLaren csapatánál, amellyel az elmúlt két szezonban szoros kapcsolatot alakított ki – beleértve az egyik legjobb barátját, és csapattársát, Pato O’Wardot.

Amennyiben a McLaren nem él a Rosenqvistre vonatkozó opcióval, az IndyCarban idén mutatott erős formája valószínűleg felkelti a McLaren riválisainak érdeklődését.