back to top
péntek, június 21, 2024

A Ganassi a szerződés botránya ellenére tovább támogatja Palout

Dátum:

Megosztás:

Nem a Chip Ganassi Racing Hondán fog múlni, ha Álex Palou nem tudja megvédeni a 2021-ben megszerzett bajnoki címét. A spanyol csapata ugyanis még a szerződés botránya ellenére is mindenben segíteni fogja őt a bajnoki küzdelemben.

- Reklám -

Scott Dixon, Marcus Ericsson és Palou a második, a harmadik és az ötödik helyet foglalják el az egyéni pontversenyben. Ugyan a regnáló bajnok áll a leghátrébb a tabellán a ganassis versenyzők közül, még neki is csupán 27 pont a lemaradása a listát vezető Will Powerrel szemben. Miután még három verseny hátra van a 2022-es évadból, Palou abban bízik, hogy jó lesz a tempója és esélye nyílik majd a címe megvédésére.

- Reklám -

A CGR szerint azonban a spanyol megszegte a szerződésében foglalt feltételeket azzal, hogy 2023-ra aláírt a McLarenhez. A két fél közötti konfliktus pedig egyenesen odáig fajult, hogy Ganassi bíróságra is fogja vinni az ügyet. Sokakban felmerült az a kérdés, hogy vajon Ganassiék vajon Palou mögött lesznek-e a bajnoki koronáért való versenyfutásban, azonban most a csapat vezérigazgatója, Mike Hull tiszta vizet öntött a pohárba.

„Igen, támogatni fogjuk Álexet és ez egy rendkívül őszinte válasz a részemről. Sajnálom azokat, akik más híreket terjesztettek és nem ezt a választ várták ezen téma kapcsán. A célunk továbbra is a futamok megnyerése és nagyon örülünk annak, hogy Álex vezetheti továbbra is az egyik autónkat.”

- Reklám -

„Ugyan történt pár dolog, de mi a versenyzéssel foglalkozunk, és ha van egy jó versenyződ, akkor ő képes segíteni abban, hogy minél több futamgyőzelmet és bajnoki címet szerezzünk a sorozatban. Ilyen egyszerű. Bármi is történt, mindig is tisztelni fogom Álexet azért, amit a csapatunkért tett és ezen a tényen semmi nem változtathat.”

Hull továbbá azt is reméli, hogy „a hátralévő versenyeken a 4 versenyzőjük képes lesz jó formában versenyezni” és az egyértelmű céljuk az lesz, hogy valaki a három esélyes pilótájuk közül nyerje meg a bajnoki címet.