back to top
vasárnap, június 23, 2024

A Busch Light útjára indította a női pilótákat támogató programját

Dátum:

Megosztás:

A Busch Light új programot indít, amelynek célja, hogy a NASCAR-ban, különösen a versenypályán nagyobb egyenlőséget teremtsen a nemek között.

- Reklám -

Az Anheuser-Busch márka vállalta, hogy a következő három évben 10 millió dollárt fordít a nők felemelésére a NASCAR-ban a Busch Light Accelerate Her nevű programmal. A cél az, hogy több támogatást, pályaidőt, médiamegjelenést és képzést biztosítsanak a 21 éves vagy annál idősebb leendő női NASCAR Cup Series versenyzőknek.

- Reklám -

A Busch Light évtizedek óta ikonikus szponzora a NASCAR-nak, és szerencsések vagyunk, hogy tanúi lehettünk a történelem legnagyobb női versenyzőinek, de nem lehet vitatni, hogy a NASCAR Cup Series mezőnyét a férfi versenyzők uralják” – mondta Krystyn Stowe, az Anheuser-Busch Busch Family Brands vezető márkaigazgatója. „A szponzori jogainkon és a platformunkon keresztül megragadjuk a lehetőséget, hogy történelmi előrelépést tegyünk a nemek közötti inkluzivitás felé, és bár a program közvetlen céljai itt kezdődnek, reméljük, hogy a törekvésünk messze túlmutat ezen, és minden sportágra ösztönzően hat majd a nagyobb elfogadás tekintetében.

A nők helyzete a NASCAR-ban

A Cup Series mezőnyében jelenleg nem versenyez női pilóta. Danica Patrick volt az utolsó, aki 2013 és ’17 között a teljes szezonban rajthoz állt, és összesen 191 futamon vett részt.

- Reklám -

Hailie Deegan és Jennifer Jo Cobb volt az a két női versenyző, aki 2021-ben egész évet ment egy NASCAR nemzeti sorozatban, mindketten a NASCAR Camping World Truck Seriesben.

A Busch Light Accelerate Her program keretein belül hét női versenyző kapja meg az első szponzori támogatást: Jennifer Jo Cobb, Toni Breidinger, Natalie Decker, Amber Balcaen, Brittney Zamora, Stephanie Moyer és Melissa Fifield.

A 21 éves Breidinger az ARCA Menards Series-ben teljesít egész évet és emellett a Truck Series-ben fog részt venni pár futamon a szezonban. A 29 éves Balcaen szintén egy teljes ARCA-évre készül.

A 24 éves Decker tavaly öt Xfinity Series futamon indult. A 22 éves Zamora az első nő lett, aki a Nashville Fairgrounds Speedway elsőszámú late model divíziójában győzni tudott az elmúlt szezonban. Zamora bejelentette, hogy az idei szezonban több late model versenyen is indul a Rackley W.A.R. csapattal.

A 24 éves Moyer az ARCA Menards East Series versenyzője. Fifield a karrierje során 111 alkalommal indult a NASCAR Whelen Modified Touron.

Első kézből tudom, hogy a női versenyzők a NASCAR-ban akadályokba ütköznek a sportág legmagasabb szintjére való feljutás során” – mondta Breidinger. „De a pálya nem ismeri a nemet, az autó nem ismeri a nemet, így a nemnek nincs jelentősége. A nap végén mindannyian ugyanazon a pályán versenyzünk, és ugyanazért a célért küzdünk. Büszke vagyok arra, hogy részt vehetek a Busch Light Accelerate Her programban a többi női versenyzővel együtt, mert ez nem csak egy hihetetlen új közvetlen támogatási forma, hanem az első igazi lépés a nemek közötti egyenlőtlenségek reflektorfénybe állítása felé.

A Busch Light elkötelezett támogatója a női versenyzőknek

A Busch Light közvetlenül minden 21 éves vagy annál idősebb női versenyzőbe befektet, és olyan programot hoz létre, amely nyomon követi fejlődésüket, javítja a sporthoz való hozzáférésüket és megünnepli sikereiket. A 10 millió dolláros kötelezettségvállalás egy részét állandó szponzori alapként tartják fenn a feltörekvő versenyzők számára.

A Busch Light vezető szponzor, aki megnyitja az utat a női versenyzők előtt, hogy megvalósíthassák álmaikat, és a sportágunk legmagasabb szintjén versenyezhessenek” – mondta Michelle Byron, a NASCAR partnerségi marketingért felelős alelnöke. „Az Accelerate Her program óriási nyilvánosságot és támogatást biztosít számukra, miközben felemelkednek a ranglétrán az utánpótlás és nemzeti sorozatainkban. Szponzorációs partnerünkkel együtt a NASCAR ugyanúgy elkötelezett egy olyan befogadó sport létrehozása mellett, ahol a legtehetségesebb versenyzőknek, nemtől függetlenül, lehetőségük van arra, hogy a legnagyobb színpadon versenyezzenek.

A program hivatalos elindítására a Daytona 500-as versenyen, február 20-án, vasárnap egy reklám formájában kerül sor.