back to top
vasárnap, június 23, 2024

Arab származású női versenyző kap teljes szezont az ARCA-ban

Dátum:

Megosztás:

A Toyota Racing Development jóvoltából idén már teljes szezont kap az ARCA Menards Seriesben Toni Breidinger, a NASCAR égisze alá tartozó bajnokságok első arab származású női versenyzője.

- Reklám -

Toni Breidinger az USAC által szervezett bajnokságok történetének legsikeresebb női versenyzője 19 győzelemmel. Már tavaly is az ARCA Menards Seriesben futott részszezont, a húszfutamos idényből kilencen vett részt. Ezeken a legjobb eredménye két kilencedik hely volt. Ezzel a NASCAR-piramis bajnokságainak első muszlim származású női versenyzője lett. Most itt kapott teljes szezonos szerződést a Venturini Motorsports színeiben.

- Reklám -

Büszke pillanat ez számomra és a családom számára is” – fogalmazott a Toyota Racing Development 22 éves hölgyversenyzője. „Nagyon izgatott vagyok a lehetőség kapcsán, hogy az első teljes szezonomat futhatom az ARCA Menards Seriesben. Rengeteget dolgoztam azért, hogy a karrierem ezen pontjához eljuthassak. Nagyon sok kemény munkára és támogatásra volt szükség ehhez. A versenyzés egy üzlet, így tudom, hogy az elhivatottság önmagában nem lett volna elég. Éppen ezért hálával tartozom a támogatóimnak is. Még mindig rengeteg elvégzendő feladat vár rám a szezonkezdésig.

Ahogy arról szó esett, Breidinger annak idején még open wheel-versenyeken szerepelt, az USAC legsikeresebb női versenyzője 19 győzelemmel. Kamaszkorában váltott a stock carokra, ahol most a Venturini Motorsportshoz. Az istálló bajnokot is adott már az ARCA Menards Seriesben, valamint mostanra már közel százszoros futamgyőztesnek mondhatja magát.

- Reklám -

A 2022-es ARCA Menards Series február 19-én Daytonában kezdődik a Lucas Oil 200-zal.