szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARArab származású női versenyző kap teljes szezont az ARCA-ban

Arab származású női versenyző kap teljes szezont az ARCA-ban

- Hirdetés -

A Toyota Racing Development jóvoltából idén már teljes szezont kap az ARCA Menards Seriesben Toni Breidinger, a NASCAR égisze alá tartozó bajnokságok első arab származású női versenyzője.

Toni Breidinger az USAC által szervezett bajnokságok történetének legsikeresebb női versenyzője 19 győzelemmel. Már tavaly is az ARCA Menards Seriesben futott részszezont, a húszfutamos idényből kilencen vett részt. Ezeken a legjobb eredménye két kilencedik hely volt. Ezzel a NASCAR-piramis bajnokságainak első muszlim származású női versenyzője lett. Most itt kapott teljes szezonos szerződést a Venturini Motorsports színeiben.

- Hirdetés -

Büszke pillanat ez számomra és a családom számára is” – fogalmazott a Toyota Racing Development 22 éves hölgyversenyzője. “Nagyon izgatott vagyok a lehetőség kapcsán, hogy az első teljes szezonomat futhatom az ARCA Menards Seriesben. Rengeteget dolgoztam azért, hogy a karrierem ezen pontjához eljuthassak. Nagyon sok kemény munkára és támogatásra volt szükség ehhez. A versenyzés egy üzlet, így tudom, hogy az elhivatottság önmagában nem lett volna elég. Éppen ezért hálával tartozom a támogatóimnak is. Még mindig rengeteg elvégzendő feladat vár rám a szezonkezdésig.

Ahogy arról szó esett, Breidinger annak idején még open wheel-versenyeken szerepelt, az USAC legsikeresebb női versenyzője 19 győzelemmel. Kamaszkorában váltott a stock carokra, ahol most a Venturini Motorsportshoz. Az istálló bajnokot is adott már az ARCA Menards Seriesben, valamint mostanra már közel százszoros futamgyőztesnek mondhatja magát.

- Hirdetés -

A 2022-es ARCA Menards Series február 19-én Daytonában kezdődik a Lucas Oil 200-zal.

- Advertisement -

Friss