hétfő, április 15, 2024

17 éves tehetséggel támad a Kyle Busch Motorsports az ARCA-ban

Dátum:

Megosztás:

A Kyle Busch Motorsports (KBM) ma bejelentette, hogy 2022-ben a szezon összes versenyén ott lesznek az ARCA Seriesben.

- Reklám -

A versenyek többségén a 17 éves szupertehetség, az ARCA Menards Series East tavalyi bajnoka, Sammy Smith fogja vezetni az autót.

- Reklám -

Smith a tavalyi szezonban három győzelmet, egy pole-t, és 396 vezetett kört tudhatott magáénak, így meggyőző teljesítménnyel hódította el a bajnoki trófeát az ARCA keleti szériájában.

A KBM története során először indít autót az ARCA Menards Series-ben. A szervezet tartja a NASCAR Camping World Truck Series győzelmi rekordját nem csak összességében (90), de egy szezonon belül is (14 2014-ben).

- Reklám -

A 2010-ben alapított Kyle Busch Motorsports emellett két bajnoki címet is nyert: Erik Jones (2015) és Christopher Bell (2017) révén. Ma már mindkét versenyző a NASCAR Cup Series oszlopos tagja.

Alig várjuk, hogy 2022-ben kibővített szerepet kapjunk a Toyota Racing Development programban, és újra együtt dolgozhassunk Sammyvel” – mondta Kyle Busch a csapat közleményében.

Tavaly több futamot és egy bajnoki címet tudott nyerni a keleti sorozatban, és bízunk benne, hogy idén is képes lesz folytatni a győzelmi szériáját.

Smith a 18-as számú Camry volánja mögött ül majd az összes olyan futamon, amelyen életkora ellenére elindulhat.

Az első versenye a TMC Transportation (főszponzor – a szerk.) és a KBM színeiben az ARCA Menards Series East verseny lesz a New Smyrna Speedwayen február 15-én.

A versenyzői felállás többi tagját hamarosan bejelentik.