csütörtök, június 30, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
NASCAR - 🇺🇸 Road America
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇨🇦 Mosport
KezdőlapNASCARMegcsapta a változás szele a NASCAR versenyzőit

Megcsapta a változás szele a NASCAR versenyzőit

- Hirdetés -

Ha megnézzük a 2020-as NASCAR naptárat, és a 2022-eset, óriási változásokra lehetünk figyelmesek, amelyeket a versenyzők is érzékelnek.

A változás gyors és jelentős volt.

- Hirdetés -

A Coliseumban rendezett Clash sikeres volt, a tévés nézettség és a látogatottság elégedetté tette a sorozat tisztviselőit.

Bár a NASCAR nem nyilatkozott arról, hogy él-e az opcióval, hogy jövőre ismét ott rendezzék meg a versenyt, jó esély van arra, hogy a Clash visszatér a helyszínre.

- Hirdetés -

A NASCAR ezen lépései – a Next Gen autó idei szezonbeli debütálásával együtt – új lendületet adtak a sportágnak.

Úgy gondolom, hogy a versenynaptárral kapcsolatos lépések hatalmas sikert arattak” – mondta Brad Keselowski, az RFK Racing társtulajdonosa. “Talán azt is mondhatnánk, hogy már régóta esedékes volt. Nagyon örülök a változtatásoknak, és izgatottan várom, hogy milyen lesz a következő években ez a beosztás.

Úgy gondolom, hogy ez olyan energiát visz a sportágunkba, amely létfontosságú a fenntarthatóságunk és a sikerünk szempontjából.

Keselowski immáron nem csak versenyzőként, hanem tulajdonosként is gondolkozik.

Ha ez a csapat számára extra költségekkel jár – és azt hiszem, ezt most már csapattulajdonosként elmondhatom, azzal jár -, akkor csak fel kell szívnunk és meg kell találnunk a büdzsét erre.

A menetrend idei módosításai között szerepel, hogy a bristoli dirt futamot húsvétra helyezték át, egy olyan ünnepre, amelyen a sportág hagyományosan eddig nem versenyzett.

Valószínűleg sokan vannak, akik frusztráltak a húsvéti versenyek miatt a garázsban, de ez az egyik legnagyobb televíziós hétvége a sportágban, így ebből a szempontból volt értelme a dolognak” – magyarázta a 2012-es NASCAR Cup Series bajnok.

Úgy gondolom, hogy sok jó dolog történik a sportágunkban. Sokkal több pozitív változás történt, mint amennyit az itt eltöltött 12 vagy 13 évem alatt láttam.

Könnyebb az új csapatoknak belépni a NASCAR-ba

Természetesen nem szabad elmenni a Next Gen gépek bevezetése mellett sem, amelynek célja, hogy közelebb hozza a kisebb költségvetésű csapatokat az élmezőnyhöz, és ezzel az újonnan érkező alakulatoknak megkönnyítse a dolgát.

Ennek eredményeképpen a vasárnapi Daytona 500-on Michael Jordan (23XI Racing), Pitbull (Trackhouse Racing) és a híres bokszoló Floyd Mayweather (The Money Team Racing) is indít autót.

Ha mozdulatlanul ülsz, megelőznek” – mondta Joey Logano. “Ez így van a versenypályán és az életben is. Ha elkényelmesedsz, és ülsz a babérjaidon, akkor le fogsz maradni.

Ráadásul a társadalom is folyamatosan formálódik, minden halad előre, és a technológia is változik, így ha nem próbálsz lépést tartani vele, akkor megöregszel és lassú leszel.

Nem hagyhatjuk, hogy ez megtörténjen. Folyton előre kell haladnunk, és meg kell találnunk a következő nagy dolgot. Azt hiszem, az elmúlt néhány évben ez sikerült is.

 

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss