csütörtök, szeptember 21, 2023

Amber Balcaen személyében újabb női versenyző tör a csúcsra

Dátum:

Megosztás:

Amber Balcaen az ICON Direct támogatásával teljes szezont fog futni az ARCA Menards Series-ben.

- Advertisement -

A Rette Jones Racing (RJR) bejelentette, hogy Amber Balcaen csatlakozik gárdájukhoz a 2021-es szezonban.

- Advertisement -

A kanadai székhelyű ICON Direct folytatja a 29 éves Balcaen támogatását, és az egész szezonban szponzorálni fogják őt a februártól októberig tartó 20 futamra szóló versenynaptárban.

A kanadai származású Balcaen harmadik generációs autóversenyző, aki 2016-ban történelmet írt, amikor az első kanadai nő lett, aki NASCAR által szankcionált versenyt nyert az Egyesült Államokban.

- Advertisement -

„Mindig is az volt az álmom, hogy teljes szezont fussak az ARCA Menards országos sorozatban”mondta Balcaen.

„Olyan történelmi pályákon versenyezni, mint Daytona és Talladega, évek óta erről álmodtam. Az elmúlt nyolc évet ennek szenteltem, keményen dolgoztam, hogy ez az álom valóra váljon, és nem is lehetnék izgatottabb, hogy megélhetem.”

„A Rette Jones Racingnél mindenki izgatottan várja a 2022-es ARCA Menards Series szezont. Nagyon örülünk, hogy teljes munkaidőben visszatérhetünk az ARCA Menards Series első számú sorozatába, és várjuk a lehetőséget, hogy Amber versenyzői karrierjét segíthessük egy olyan sorozatban, amely mindig is sokszínűséget nyújtott” – mondta Rette Jones, a csapat tulajdonosa.

Amber Balcaen első versenyét Január 15-én fogja futni Daytonában.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.