szombat, április 20, 2024

Új csapat a láthatáron? – túltengés lehet az idei Indy 500-ra

Dátum:

Megosztás:

Visszatérhet az előkvalifikáció az idei Indy 500-on, ha összejön a terv, amivel egy 34. pilóta is benyújthatja a nevezését.

- Reklám -

Az IndyCar idei minden versenyén legalább 27 induló lesz, az oválokon pedig Ed Carpenternek köszönhetően még eggyel több. Ugyan Takuma Sato is csak ennek a „szakágnak” a négy versenyén indul, de ő Marcus Armstrong helyét veszi majd át, ahogy tette ezt legutóbb Texasban is.

Négyéves sorozatot folytat az IndyCar mezőnye

- Reklám -

Ez az elmúlt éveket figyelembe véve a bajnokság egyik legnagyobb mezőnye, mégis úgy tűnt, az Indy 500-on nem lesz szükség az extra edzésekre, amivel 33-re csökkentik az indulók számát. Eddig ugyanis Marco Andretti, Tony Kanaan, Ryan Hunter-Reay, Stefan Wilson és Katherine Legge nevezését erősítették meg, ami pont 11 sornyi autót tesz ki.

- Reklám -

A RACER szerint azonban lesz még egy pilóta, aki megpróbálkozik az indulással, méghozzá egy Indy NXT csapattal. RC Enerson ugyanis az Abel Motorsportsszal nevezne a híres versenyre, méghozzá egy Chevrolet motorral, ami kiegyenlítené a számokat az IndyCar két motorgyártója között. A floridai pilóta eddig öt IndyCar futamon indult, legjobb helye eddig egy 9. hely volt. Ezenkívül egyszernevezett az Indy 500-ra két éve, de nem sikerült kvalifikálnia.

Maga a csapat két éve indul az IndyCar elsőszámú nevelőszériájában, de eddig nem sok sikernek örvendhettek. Az Indy NXT első idei fordulójában viszont megszerezték első dobogójukat.

Nem ők lehetnek azonban az utolsó jelölt, a Paretta Autosport is nevezhet még, amennyiben sikerül találniuk egy csapatok, akikkel együttműködhetnek.

Bajban az IndyCar női csapata