péntek, április 19, 2024

A korábbi F1-es pilóta öccse megint indulhat az Indy 500-on

Dátum:

Megosztás:

Marco Andretti és Tony Kanaan után újabb egyszeri indulót jelentettek be az Indy 500-ra. Mivel Rahalék is indítanak még egy autót, ez már a negyedik egyszeri csatlakozó lesz a híres versenyre.

- Reklám -

Az eddigi indulók

24 teljes szezonos versenyzőt jelentettek be eddig az IndyCar 2023-as mezőnyébe. A Juncos Hollinger Racing jelezte, hogy egy második autót is indítanak majd, de ők még nem nevezték meg a pilótájukat.

- Reklám -

Ezenkívül a Dale Coyne Racing adós még egy névvel. Ők ugyan hivatalosan nem erősítették meg, hogy lesz egy második autójuk is, de az eddigi években legalább ennyivel voltak ott a rajtrácson. Most azt rebesgetik, az F2-es mezőnyből Marcus Armstrong esélyes az ülésre.

Mellettük pedig Takuma Sato szerepel majd az oválokon, így az Indy 500-on is. Rajta kívül Marco Andrettire, Tony Kanaanra és Rahalék negyedik autójára lehet majd számítani a májusi futamon. Most pedig még egy nevet adhatunk a listához.

- Reklám -
Stefan Wilson, DragonSpeed, Indy 500, IndyCar
Fotó: James Black/Penske Entertainment

Wilson visszatér

Az Indy 500-ra rendszeresen nevező csapat, a Dreyer & Reinbold Racing Stefan Wilsonnal, a 2015-ben halálos balesetet szenvedő Justin öccsével állapodott meg az indulásról. A brit tavaly még a DragonSpeed színeiben indult a híres versenyen, az ötödik próbálkozására ugyanúgy a Cusick Motorsports – és Don Cusick – támogatásával készül, ahogy 2022-ben is.

„Meggyőzött minket Stefan munkamorálja és elkötelezettsége, ez jól jön majd az autóban is. Mi két top 10-es helyezést követően abban reménykedünk, hogy Stefannal újra elérhetünk odáig, és a győzelemért küzdhetünk.” nyilatkozta Dennis Reinbold, akinél korábban Justin is versenyzett már.

A DRR ezzel az A. J. Foythoz igazoló Santino Ferrucci után a 2021-ben negyedik helyet szerző Sage Karamtól is megválik. A második autójukban biztos nem ő fog indulni majd, hiszen már új lehetőségek után nézett.

Sage Karam, Dreyer & Reinbold Racing, Indy 500, IndyCar
Karam és a DRR autója idén – Fotó: Karl Zemlin/Penske Entertainment

Karam már kapott ülést… a NASCAR-ban

„Bármire nyitott vagyok. – árulta el Karam a RACER-nek. – Egy pár hete tudtam meg, hogy nem jöhetek vissza, ami hirtelen jött. Felhívtak, hogy nem folytatjuk, de még így is szeretnék újra indulni. Ezt a versenyt meg akarom nyerni, minden évben azért jövök.”

Az amerikai eredményét a 2021-ben érte el, amikor hetedik lett a DRR „egyszeri” autójával.

„Úgy érzem, bebizonyítottam, hogy az elejében is tudok menni, csak beugrom az autóba, és gyors vagyok. Nyilván csalódott vagyok, hogy nem térek vissza hozzájuk, de a legjobbakat kívánom nekik. Jó volt a Dreyer & Reinbold Racinggel, mindenkit szeretek itt, olyanok voltak nekem, mint egy család. De sajnos ez most véget ér.”

Karam elárulta, a NASCAR másodosztályában, az Xfinity Seriesben folytatná jövőre, de ennek ellenére nem zárkózna el a lehetőségtől, hogy tizedik alkalommal is megmérettesse magát az Indy 500-on.

Óriási megtiszteltetés érte az Indy 500 bajnokát