kedd, április 23, 2024

Brazil legenda a McLaren legújabb igazolása

Dátum:

Megosztás:

Az Arrow McLaren SP körül már néhány hónapja kering az a pletyka, hogy Tony Kanaan lesz a negyedik versenyzőjük az Indy 500-on.

- Reklám -

Ez immáron hivatalossá is vált, így a 2013-as Indy 500 győztes lesz Alexander Rossi, Pato O’Ward, és Felix Rosenqvist csapattársa a 107. Indy 500-on.

- Reklám -

A brazil versenyző korábban fontolgatta a visszavonulást, de a McLaren ajánlatára nem tudott nemet mondani.

Rendkívül szerencsésnek érzem magam, hogy újra versenyezhetek az Indy 500-on” – mondta Kanaan aki így 22. Indy 500-ra készülhet. „Izgatottan várom, hogy Patóval, Felixszel és Alexanderrel dolgozhassak együtt, és az Arrow McLaren SP csapattal versenyezhessek.

- Reklám -

A tavalyi versenyen a legnagyobb csatámat ezzel a három versenyzővel vívtam, így a velük való közös munka és a velük való versenyzés mindannyiunk számára izgalmas lesz.

Kanaan Indy 500-as autója az NTT DATA márkajelzését viseli majd, miután 10 év után a McLaren elhappolta szponzorációjukat a Chip Ganassi Racing elől.

Ezen felül az NTT információtechnológiai szolgáltató és tanácsadó cég lesz Felix Rosenqvist új főszponzora a 6-os autón a 17 versenyes szezon 10 állomásán.

Rosenqvist számára Kanaan és az NTT csatlakozása az AMSP-hez nagyon örömteli íhr.

„Alig várom, hogy ismét az NTT DATA-t képviselhessem” – mondta Rosenqvist, aki korábban a Ganassinál már versenyzett a támogatásukkal. „Nagyszerű partnerek, és elkötelezettek a sorozat iránt. Üdvözlöm őket a McLaren Racing családban.”

„Emellett nagyszerű lesz Tony mellett versenyezni és tanulni tőle, miközben az Indy 500-ra készülünk.”

A Vuse, amely Rosenqvist elsődleges szponzora volt, mióta 2021-ben csatlakozott az AMSP-hez, várhatóan Rossi autójának lesz a főszponzora.