csütörtök, június 1, 2023

Egzotikus körülmények között folytatódik a NASCAR

Date:

Share:

Salakra fel! Jön az egyik legkülönlegesebb versenyhelyszín a szezonban, ahol aszfaltburkolat helyett salakos felületen csap össze a mezőny.

- Advertisement -

Ez a pálya pedig nem más, mint a bristoli, ahol 2021-ben vezették be a különleges körítést. Tavaly óta este, villanyfényben tartják a versenyt, mert az első alkalommal gondot okozott a a salakról visszavert napfény, amitől nehezen láttak a pilóták.

- Advertisement -

A versenyhétvége lebonyolítása eltér a megszokottól. A “nagy verseny” rajtsorrendjét a négy kvalifikációs futam eredménye határozza meg, ezekre sorsolással osztják szét a mezőnyt, majd az egyenként 15 körös futamokon szerzett pontok alapján dől el a rajtsorrend. A kvalifikációs futam 15 körös távjába csak a zöld jelzés alatti körök számítanak bele.

A pontszámot a kvalifikációs futamon elért helyezés pontszáma és a rajtpozícióhoz képest nyert pozíciók összege adja. (Pontlevonást nem kap az, aki hátrébb ér célba, mint ahonnan indult.)

Az eddigi két salakos versenyt Joey Logano (2021) és Kyle Busch (2022) nyerte, előbbi tavaly 3. lett.

A magyar idő szerint vasárnapról hétfő virradóra 1:00-kor kezdődő versenyt élőben közvetíti az ARENA4 a különböző felületein.