back to top
vasárnap, június 23, 2024

Egzotikus körülmények között folytatódik a NASCAR

Dátum:

Megosztás:

Salakra fel! Jön az egyik legkülönlegesebb versenyhelyszín a szezonban, ahol aszfaltburkolat helyett salakos felületen csap össze a mezőny.

- Reklám -

Ez a pálya pedig nem más, mint a bristoli, ahol 2021-ben vezették be a különleges körítést. Tavaly óta este, villanyfényben tartják a versenyt, mert az első alkalommal gondot okozott a a salakról visszavert napfény, amitől nehezen láttak a pilóták.

- Reklám -

A versenyhétvége lebonyolítása eltér a megszokottól. A “nagy verseny” rajtsorrendjét a négy kvalifikációs futam eredménye határozza meg, ezekre sorsolással osztják szét a mezőnyt, majd az egyenként 15 körös futamokon szerzett pontok alapján dől el a rajtsorrend. A kvalifikációs futam 15 körös távjába csak a zöld jelzés alatti körök számítanak bele.

A pontszámot a kvalifikációs futamon elért helyezés pontszáma és a rajtpozícióhoz képest nyert pozíciók összege adja. (Pontlevonást nem kap az, aki hátrébb ér célba, mint ahonnan indult.)

- Reklám -

Az eddigi két salakos versenyt Joey Logano (2021) és Kyle Busch (2022) nyerte, előbbi tavaly 3. lett.

A magyar idő szerint vasárnapról hétfő virradóra 1:00-kor kezdődő versenyt élőben közvetíti az ARENA4 a különböző felületein.