kedd, április 16, 2024

Korábbi csapata újra leigazolná Ericssont

Dátum:

Megosztás:

Bár korábban nem kellett nekik a Forma-1-ben, most Indy 500-győztesként kivetné hálóját a McLaren Marcus Ericssonra.

- Reklám -

Nagyot fordult a világ Svédország legutolsó F1-es pilótájával azóta, hogy elhagyta a száguldó cirkuszt. Marcus Ericsson a Sauber számkivetettjeként és Charles Leclerc lesajnált egykori csapattársaként érkezett meg az Egyesült Államokba, ahol – élcsapatnál is lehetőséget kapva – folyamatosan javuló tendenciát mutat.

- Reklám -

Indy 500 győztesként már beírta magát a történelembe, így ázsiója hatalmasat nőtt az IndyCar paddockjában. Mivel jövőre jár le a szerződése, ő jelenti a pilótapiac egyik nagy kérdését, és nem rejtette véka alá, hogy már többen is megkeresték.

„Nem rossz egy fizetős pilótától” – az Indy 500 címvédőjének szokatlan problémája

- Reklám -

Zak Brown tavaly már összerúgta a port a Chip Ganassi Racinggel, amikor megpróbálta egy F1-es ülés reményével elcsábítani tőlük Álex Palou-t. A kizárólag az Indy 500-on induló Tony Kanaant pedig sikerült is elcsábítania.

Az Indy 500-on pedig egy újabb kijelentésével borzolta a kedélyeket. Azzal kezdte, hogy csapat jól kezeli azt, hogy négy autóra bővítettek az Indy 500-ra, így jövőre könnyen lehet, hogy lesz náluk egy extra ülés.

Bár mindenki azt várja, hogy Palou érkezik majd, most Brown arra utalt, hogy Ericsson is a radarjukon van.

„Nem hiszem, hogy az emberek [a paddockban] ellopnának dolgokat, inkább mások veszítik őket el. Igen, Marcus kiemelkedő munkát végzett. Kicsit meg is lep, hogy a jelenlegi reklámügyi biztonságban nem gondolja úgy a csapat, hogy el tudják adni a helyet egy Indy 500-nyertes autóját és overálján.

Tudok, róla, hogy van némi idejük, és biztos vagyok benne, hogy dolgoznak rajta. De én nem engedném el, ha nekem dolgozna, és megbíznék abban, hogy tudnék szponzort találni neki.”

Ericsson korábban elismerte, szívesen maradna, de örülne, ha egy kicsit gyorsabban haladnának a dolgok. Érdekes módon pont azzal a csapattal kezdte meg a tengerentúli karrierjét, amit később felvásárolt és átnevezett a McLaren, így igazából csak visszatérne a korábbi csapatához.