back to top
szerda, május 29, 2024

Megszabadulna a pénzeszsákoktól az Andretti

Dátum:

Megosztás:

Komoly változásra szánja el magát az Andretti: hat éve bevált felálláson változtatnak majd, annak érdekében, hogy felvegyék a versenyt a többiekkel.

- Reklám -

Nem titok, hogy az Andretti Autosport negyedik autójában egy ideje mindig fizetős pilóta ül, méghozzá a Steinbrenner Motorsporttal közösen indított 29-es autóban. Devlin DeFrancesco mindössze egy bajnoki hatodik helyezést követően jutott fel az Indy Lightsból, és azóta másfél év alatt egyszer sem tudott felmutatni egy top 10-es helyezést.

- Reklám -

Előtte James Hinchliffe és Zach Veach is hasonló helyzetben volt, csak a szponzorok miatt kapta lehetőséget az óriáscsapatnál.

Az utóbbi években azonban sok befektetőhöz jutott a közben Andretti Globallá bővülő csoport, így már akár jövőre négy teljes értékű autójuk lehet a rajtrácson. Ez minden valószínűséggel DeFrancesco távozásával járna, aki maga is elismeri, ugyan javuló formát mutat, nem marad az Andrettinél.

- Reklám -

„Nagyon szerencsés vagyok.” emelte ki a kanadai.

„Megértem, hogy ez üzlet. Már voltak csapatok, akik érdeklődtek irántunk. Ezzel még nem foglalkozom, amíg itt a végére nem járunk a dolgoknak. Jelenleg az IndyCarra koncentrálok, és a hátralévő nyolc versenyre.”

Az Andretti két fronton is változtathat, ugyanis DeFrancesco mellett az idén két pole-t és két dobogót jegyző Romain Grosjean szerződése is lejár. A francia ugyan jól kezdte a szezont, utána egyszerűen félrecsúszott valami, és hibát hibára halmoz.

Idén rendkívül nagy a mozgolódás az IndyCar csapatok között, az átigazolások azonban még nem kerültek a publikum elé.

Míg a bajnokságot toronymagasan vezető Álex Palou jövője is kérdéses, de az Andretti számára viszont Marcus Ericsson is érdekes lehet, aki eddig szponzorok miatt kapott lehetőséget csapatától. Jó eredményei után azonban fizetést is szeretne, amit az Andretti megadhatna neki.