back to top
vasárnap, június 23, 2024

„Nem rossz egy fizetős pilótától” – az Indy 500 címvédőjének szokatlan problémája

Dátum:

Megosztás:

Egy éve végleg megváltozott Marcus Ericsson sorsa, amikor megnyerte az Indy 500-at. Mégis furcsa elképzelni, hogy az egyre javuló pilótának egy komoly gondja van a csapatával.

- Reklám -

Történt ugyanis, hogy a svéd versenyző – miután a Forma-1-ből átnyergelt az Egyesült Államokba – egy személyes szponzorának segítségével kapott lehetőséget a Chip Ganassi Racingtől. A csapat akkoriban két autót indított az IndyCarban, és csak a bejövő pénznek köszönhetően tudtak bővíteni.

- Reklám -

Szóval gyakorlatilag Ericsson fizet azért, hogy versenyezzen. Valljuk be, nem ezt várnánk egy – magát a világ egyik leghíresebb versenyét megnyerő versenyzőtől. Tavalyi Indy 500-as győzelme azonban kissé megváltoztatta a pozícióját.

Így amikor az év végén lejáró szerződés meghosszabbításáról kell tárgyalnia, érthető módon már nem szeretne fizetős pilóta maradni. Főleg, hogy az idei szezont is győzelemmel kezdte, és a legtöbb verseny után vezette is a tabellát.

- Reklám -

A svéd augusztusig nem tárgyalhat más csapatokkal, azonban így is észlelte, hogy nagy az érdeklődés iránta.

„Elég sűrűn csörgött a telefonom az elmúlt pár hónapban, ahogy az emberek érdeklődni kezdtek a jövőm felől. Ez számomra új. Úgy érzem, végre észrevettek, és versenyzőként értékelnek. Sokan támogatnak Svédországból szurkolók és szponzorok is, ez az egész karrierem során végigkísért, amiért nagyon hálás vagyok.

De úgy érzem, ahová elérkeztem a karrierem során, már ennek [az érkező pénznek] kéne a döntő érvnek lennie, hogy bárhová is felvegyenek. Megvannak a képességeim pilótaként, nem a szponzoromnak kéne fontosnak lennie.

Persze, jó lett volna már tisztázni az ilyesmit, de nyilván nem ez lett a helyzet. Csak arra kell figyelnem, ami a pályán történik. Úgy érzem, eléggé erősen kezdtem az idei évet, és ez segíteni fog a helyzetemen, így nem izgulok miatta. Úgy érzem, lesz elég csapat, aki érdeklődik, ha Chip nem is.”

Ganassi tavaly már belekeveredett egy szerződésekkel kapcsolatos botrányba, ugyanis Álex Palou – érvényes szerződése ellenére – átszerződött a McLarenhez. A csapatfőnök minden bizonnyal egyértelműbben szeretné kezelni idén a dolgokat, még akkor is, ha végül Palou tényleg távozik a csapattól jövőre.

Az élmezőny ülése, amiért Ferrari-pilóták versenyeznek

A Ganassi évek óta az egyik legerősebb felállással vág neki mindegyik szezonnak, az elmúlt 15 évből 9-szer pilótájuk hozta el a bajnoki címet, és úgy tűnik, tavaly után megint ők lesznek az egyik legerősebb csapat az Indy 500-on.

„Igen, meg akarjuk tartani, keményen dolgozom rajta. Nem igazén szeretek a szerződésekről beszélni, de Marcus előtt nagy jövő vár itt, így szeretném, hogy ebben a csapatban legyen. Csak szponzorokat kell hozzá találnunk, és készen is vagyunk.” zárta le rövidre a témát Chip Ganassi.