kedd, június 6, 2023

Ricciardo ott akar lenni jövőre néhány IndyCar és NASCAR versenyen

Date:

Share:

Daniel Ricciardo az F1TV-nek adott interjút az F1-es szezont lezáró Abu-Dzabi Nagydíj végeztével, és ott beszélt amerikai terveiről.

- Advertisement -

Daniel Ricciardo utolsó versenyét teljesítette a Forma-1-ben, és erősen zárt, hiszen a 9. helyen ért célba.

- Advertisement -

A verseny után az F1TV szakértőinek vendége volt, és természetesen az IndyCar kommentátora, James Hinchcliffe vetette fel a kérdést, hogy melyek a jövő évi tervei az USA szériáival kapcsolatban.

Vannak terveim. Szeretnék nézőként ott lenni néhány IndyCar és NASCAR versenyen” – mondta Ricciardo az F1TV-nek.

Különösen szeretem Talladegát, és ott még soha nem jártam, szóval az mindenképp egy olyan verseny, amelyre szeretnék kilátogatni.

Az ausztrál versenyző hozzátette, rengeteg IndyCar-os ismerőstől kapott üzeneteket, hogy igazoljon át oda, a válasza pedig az volt, hogy „valószínűleg nem riválisként, hanem nézőként, de találkozni fogunk jövőre.”

Mindig nézem a versenyeket a tévében, és tudom, hogy nagyszerű versenyeket futnak a srácok.

Hinchcliffe ezután csak egy tesztre próbálta rávenni Ricciardót, miközben a műsorvezető Will Buxton ismertette az ausztrállal, hogy „ugye tudod, hogy nem muszáj ovál versenyeken indulnod?

Nem, nem köszi srácok, de nem akarok versenyezni, szeretnék egy kis szünetet tartani” – mondta mosolyogva Ricciardo.

Biztosak lehettek benne, hogy találkozunk jövőre, de csak mint szurkoló leszek jelen.

Ezzel tehát gyakorlatilag 100%-ig lezárhatjuk azt a kérdéskört, hogy vajon Ricciardo indulni fog-e bármilyen amerikai versenyen – legyen szó NASCAR-ról vagy IndyCar-ról – 2023-ban.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.