back to top
kedd, július 23, 2024

Újabb F1-es junior kaphat IndyCar ülést

Dátum:

Megosztás:

Az IndyCar legutóbbi tesztje után Dale Doyne úgy nyilatkozott, a Ferrari korábbi F1-es juniorja, Marcus Armstrong kiváló lenne a csapatába…

- Reklám -

Christian Lundgaard az Év Újonca lett 2022-ben, most pedig újabb F1-es junior követheti a példáját. A legújabb újoncteszt fejleményei legalábbis erre utalnak…

- Reklám -

Bár az ideje csak negyedik volt az ötből, a csapatfőnököt így is lenyűgözte. Igaz, Coyne azért mellette megemlítette az Indy Lights pilótát, Danial Frostot is.

„Egy kicsit kiszúrt velünk a Honda, mert ugyan volt push-to-pass nálunk is, nekünk azt mondták, a gyorskörön ne használjuk, míg a másik három autónál nem volt ezzel gond. Ennek eredményeképpen körül-belül négy tizedet veszítettünk.”

- Reklám -

A teszten egyébként a friss IMSA-bajnok Tom Blomqvist volt a leggyorsabb a Meyer Shank Racinggel, őt Armstrong F2-es csapattársa, Jüri Vips követte az Rahalék autójával, majd a Formula E-ben futamgyőzelemig jutó Jake Dennis jött az Andrettivel.

„Ő egy jó jelölt számunkra, igen. Hogy harmadik autó? Még meglátjuk. David [Malukas] marad, ezt már elintéztük. Szeretnénk Takumát [Sato] is megtartani, de ott még nem tartunk. Jelenleg Japánban van és a szponzoraival tárgyal, úgyhogy bizakodunk.” foglalta össze Coyne 2022-es pilótáinak helyzetét.

Meglepte Danial Frost teljesítménye, aki – nem hivatalos információk szerint – gyorsabb kört ment, mint Armstrong. Eddigi eredményei alapján nem számított sokra, de elismerte Frostnak fekszik, ha erősebb motor dübörög az autójában.

Mellettük Blomqvistről is lehet tudni, hogy IndyCaros babérokra törekszik, róla Mike Shank úgy nyilatkozott, hogy egy szinten van a nemrég F1-es pilótává avanzsáló – és tavaly Amerikában tesztelő – Nyck de Vriesszel.