back to top
csütörtök, július 25, 2024

Takuma Sato óriási lépésre szánta el magát, itt a vége?

Dátum:

Megosztás:

Takuma Sato 2023-ban csak ovál versenyeken fog indulni, így 2010 óta először nem lesz ott az IndyCar versenyeinek nagy százalékán.

- Reklám -

A kétszeres Indy 500 győztes Takuma Sato valószínűleg a Dale Coyne Racing harmadik autójával fog versenyezni az év öt ovál helyszínén, emellett viszont belevág a sportautózásba.

- Reklám -

Míg David Malukas második szezonjára is marad a csapatban, úgy tűnik, hogy a másik autót a Formula 2-ből érkező Marcus Armstrong fogja terelgetni jövőre.

Sato finanszírozása, amely ismét nagyrészt a Honda Japan és a Panasonic-tól származik, valószínűleg csak egy ovál programra lesz elegendő 2023-ban.

- Reklám -

Ez azt jelenti, hogy 2009 után először lesz olyan rajtrács az IndyCar történetében, melyen nem lesz ott Takuma Sato (kivételt jelent a 2020-as texasi verseny, ahol az időmérőn úgy összetörte az autóját, hogy nem tudták összerakni azt a versenyre, és emiatt nem tudott elindulni).

Nagyon úgy tűnik, hogy csak részidőben fog versenyezni jövőre az IndyCar-ban” – mondta Sato menedzsere egy interjúban.

Aztán kombináljuk majd ezt néhány IMSA versennyel is, hiszen onnan is vannak ajánlataink.

Az egyik egy Acura NSX GT3-mal lenne, amiről nem árulhatok el részleteket, a másik pedig a Rick Ware Racing LMP2-es programja.

A korábbi Forma-1-es versenyző legszebb eredményeit Indianapolisban érte el: 2012-ben Dario Franchitti megelőzése közben szenvedett balesetet, és akkor mindenki azt hitte, hogy egyetlen Indy 500-as esélyét szalasztotta el.

Senki nem számított arra, hogy Sato 2017-ben az Andretti Autosport, 2020-ban pedig a Rahal Letterman Lanigan csapatot is csúcsra juttatja az IndyCar mekkájában.

Sato emellett négy másik győzelmet is begyűjtött, és ő szerezte mai napig az AJ Foyt Racing utolsó győzelmét 2013-ban Long Beach utcáin.

A legendás japán versenyző 2018-ban a Portland International Racewayen, 2019-ben pedig a Barber Motorsports Parkban nyert még futamot, valamint ebben az évben egy ovál győzelmet is aratott Gatewayen.