csütörtök, június 1, 2023

Óriási megtiszteltetés érte az Indy 500 bajnokát

Date:

Share:

Marcus Ericsson képmása hivatalosan is felkerült a Borg-Warner trófeára, ez hagyományosan azzal történik meg, aki Indy 500-at nyer.

- Advertisement -

Egy hónappal azután, hogy William Behrends szobrászművész az észak-karolinai Tryonban lévő műtermében levette Marcus Ericsson adatait a képmásához, immáron hivatalosan is felkerült az arcképe az ikonikus Borg-Warner-trófeára.

- Advertisement -

Ericsson fantasztikus teljesítménnyel nyerte meg májusban a 106. alkalommal megrendezett Indy 500-at.

Igazán megtisztelő, hogy az Indianapolis 500 győzteseként az arcomat ráfaragták a történelmi Borg-Warner trófeára” – mondta Ericsson.

Hihetetlen élmény volt Will Behrendsszel dolgozni, és első kézből látni az elhivatottságát és művészi munkásságát.

Will csodálatos munkát végzett. A mai egy nagyon különleges nap számomra, és mindenki számára a Chip Ganassi Racingnél. Az összes korábbi győzteshez csatlakozni a trófeán olyan dolog, amire mindig nagyon büszke leszek, és amit soha nem fogok elfelejteni.

A csütörtöki leleplezés után a következő állomás a 168 centiméter magas, és 50 kilós trófea véget nem érő turnéján Ericsson szülőhazájának, Svédországnak a meglátogatása.

A Borg-Warner Trófea sokkal többet jelent, mint a versenypályán aratott győzelem. Ez az Indy 500 nagy hagyományát szimbolizálja, és a versenyzőt tiszteli meg diadaláért, miközben a múlt bajnokai előtt is tiszteleg” – mondta Michelle Collins, a BorgWarner globális marketing és PR igazgatója.

Megtiszteltetés számunkra, hogy Marcus képét is felvehetjük a trófeára, és cégként együtt gratulálunk neki a számtalan munkaórájáért és a szakmája iránti elkötelezettségéért.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.